Φέλιξ Σάντσεθ: O «εγκέφαλος» της διοργανώτριας χώρας του Μουντιάλ!

Κατάρ

Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι της εθνικής ομάδας του Κατάρ ενόψει Μουντιάλ 2022 και η ιστορία του!

Το όνομα Φέλιξ Σάντσεθ σας λέει κάτι; Αν όχι, καλό θα ήταν να αρχίσετε να μαθαίνετε πράγματα για τον κύριο καθώς το επόμενο διάστημα και πιο συγκεκριμένα στο επερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ θα μας απασχολήσει ιδιαιτέρως. Παιδί της La Masia, των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα και αναμορφωτή της Εθνικής Κατάρ, φυσικά!

Ο Φέλιξ Σάντσεθ βρίσκεται από το 2017 στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας και έχει να επιδείξει κάποια εξαιρετικά επιτεύγματα, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Ασιατικού κυπέλλου πρόσφατα. Μεγαλωμένος στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα καθώς για 10 και πλέον χρόνια βρισκόταν ως προπονητής στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα ή αλλιώς La Masia! O 47χρονος πλέον προπονητής (γεννημένος το Δεκέμβρη του 1975) το 2006 αποφάσισε να αφήσει τη Μπαρτσελόνα και τις ακαδημίες της για να μεταπηδήσει στο Κατάρ και την Aspire Academy. Η εν λόγω ακαδημία ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό τη βελτίωση των αθλητών του Κατάρ προσφέροντας παράλληλα και μία δευτεροβάθμιας επιπέδου εκπαίδευση στους αθλητές. Με το πέρασμα των χρόνων ωστόσο, ο Ισπανός προπονητής της La Masia ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με κορυφαίους παίκτες (Sergi Roberto, Muniesa, Delofeau, Montoya και άλλους) δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του και την εκπαίδευση του αν και περίπου 7.000 χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα του.

Μετά από μία 6ετία περίπου και συγκεκριμένα το 2012, ο επί ετών «καθηγητής» στην εύρεση και ανάδειξη ταλέντων στο Κατάρ πλέον αναλαμβάνει την Εθνική ομάδα του Κατάρ κάτω των 19 ετών! Και σαν να μην έφτανε αυτό φτάνει σε ένα αξιομνημόνευτο επίτευγμα, το οποίο δεν ήταν άλλο από την κατάκτηση του Ασιατικού κυπέλλου σε αυτές τις ηλικίες. Αμέσως μετά από αυτό το πέρασμα, ανέλαβε την Εθνική Κατάρ και πάλι αλλά αυτή τη φορά την ομάδα κάτω των 21 η οποία αποτέλεσε και τη βάση για την τωρινή ανδρική ομάδα του Κατάρ!

Κατάρ: Επιθετικό ταλέντο και τακτική οδήγησαν στο τρόπαιο!

Ο Φέλιξ Σάντσεθ αν και είχε στην ομάδα του αρκετό επιθετικό ταλέντο ποτέ δε ξέχασε τη νοοτροπία και τις ιδέες που είχε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Η σταθερή σε όλα τα παιχνίδια 70% κατοχή, οδήγησαν σε 6 νίκες με 16 γκολ υπέρ και κανένα κατά. Πιο εντυπωσιακή νίκη ήταν αυτή απέναντι στους διοργανωτές (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) με 4–0 στους ημιτελικούς. Προηγουμένως, θύματα υπήρξαν η Βόρεια και η Νότια Κορέα, το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία και ο Λίβανος. Είχε μείνει όμως ένα τελευταίο βήμα για το τρόπαιο, και αυτό έγινε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο καθώς στο τελικό επικράτησε με 3–1 επί της Ιαπωνίας. Και όλα αυτά, όχι μόνο εξαιτίας του αξιόλογου υλικού αλλά και γιατί στην άκρη του πάγκου κάθεται ο «καθηγητής» της La Masia, Φέλιξ Σάντσεθ!