Προλαβαίνει το Μουντιάλ ο Ρόις

Ρόις

Ο τραυματισμός του Μάρκο Ρόις, δεν είναι τόσο κακός όσο αρχικά φαινόταν, πράγμα που σημαίνει ότι θα προλάβει το Μουντιάλ.

Ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Κελ, δήλωσε την Κυριακή ότι ο παίκτης «θα μείνει εκτός για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες και στη συνέχεια ελπίζουμε ότι θα είναι ξανά διαθέσιμος για εμάς». Ο προπονητής της Γερμανίας Χάνσι Φλικ συμπεριέλαβε τον Ρόις στην ομάδα του για τα επερχόμενα διεθνή παιχνίδια εναντίον της Ουγγαρίας και της Αγγλίας και υπολόγιζε στον επιθετικό μέσο ως βασικό μέλος της ομάδας του για το Μουντιάλ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά στο Κατάρ στις 20 Νοεμβρίου. Η Γερμανία παίζει με την Ιαπωνία στη Ντόχα τρεις ημέρες αργότερα. Η Ισπανία και η Κόστα Ρίκα είναι επίσης στον όμιλο.

Ο 33χρονος Ρόις αποσύρθηκε με φορείο στο πρώτο ημίχρονο της νίκης της Ντόρτμουντ στο ντέρμπι του Ρουρ κόντρα στη Σάλκε το Σάββατο με κάτι που έμοιαζε με σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο. Ο Γερμανός διεθνής ξέσπασε σε κλάματα αφού έστριψε αδέξια τον δεξιό του αστράγαλο σε μια κόντρα για την μπάλα.

«Ήταν ένα σοκ για εμάς χθες όταν είδαμε τις εικόνες», είπε ο Kehl. «Μπορώ να δώσω λίγα καλά νέα σήμερα. Οι έλεγχοι που κάναμε το Σάββατο δεν έδειξαν κανένα σοβαρό τραυματισμό.

Ο Ρόις έχασε τη νίκη της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 με τραυματισμό στον αστράγαλο που υπέστη σε παιχνίδι προθέρμανσης και ένας τραυματισμός στη βουβωνική χώρα τον απέκλεισε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016. Έπαιξε στην αποτυχημένη υπεράσπιση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας το 2018, αλλά παρέλειψε το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για να ανακάμψει μετά τη σεζόν του με την Ντόρτμουντ.

Bet Builder: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικά στοιχήματα στον ίδιο αγώνα στο Pamestoixima.gr!

Ο Ρόις ευχαρίστησε αργότερα τους θαυμαστές στο Instagram για τις ευχές τους.

«Θα επιστρέψω σύντομα! Συγχαρητήρια στην ομάδα», έγραψε. «Δεν θα τα παρατήσω ποτέ».

Έχει πετύχει 15 γκολ σε 48 παιχνίδια για τη Γερμανία.

Το γκολ του Γιουσούφα Μουκόκο στο 79ο λεπτό ήταν αρκετό για να νικήσει η Ντόρτμουντ τη Σάλκε με 1-0.

Το επόμενο παιχνίδι της Ντόρτμουντ είναι εναντίον της Κολωνίας την 1η Οκτωβρίου.