Αυτοί θα σηκώσουν ένα έθνος στις πλάτες τους

Μουντιάλ Κατάρ

Μουντιάλ Κατάρ: μια ειδική μνεία στους δυο ποδοσφαιριστές που θα "κουβαλήσουν" στις πλάτες τους μια ολόκληρη ομάδα.

Στα δύο τελευταία μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού είναι πασιφανές ότι μια ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις από τη παρουσία της είναι η εθνική Ουαλίας. Όταν ακούμε για εθνική Ουαλίας το μυαλό όλων φυσικά και θα πάει στα δύο μεγαλύτερα ονόματα που διαθέτει στο ρόστερ της, τον Γκάρεθ Μπέιλ και τον Αάρον Ράμσεϊ. Xωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε όλες τι γραμμές ενόψει του Μουντιάλ του Κατάρ.

Σήμερα όμως θα κάνουμε μια ειδική μνεία στους δυο αυτούς ποδοσφαιριστές που για ακόμα ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού θα “κουβαλήσουν” στις πλάτες τους μια ολόκληρη ομάδα, αν όχι ένα ολόκληρο έθνος. Πάμε να πούμε λίγα λόγια σχετικά με τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές.

Θα ξεκινήσουμε την αναφορά μας από τον ιεραρχικά “κατώτερο” Αάρον Ράμσει. Κι αν αυτό είναι κάτι που μπορεί να παρεξηγηθεί, θα απαντήσουμε με το επιχείρημα ότι από τη στιγμή που διαθέτεις στο ρόστερ σου τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών της εθνικής σου ομάδας αυτομάτως αυτή η προσωπικότητα θα βρίσκεται ένα βήμα πιο πάνω απ’ όλους με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο διεθνής κεντρικός μέσος έκανε το ντεμπούτο του στις 19 Νοεμβρίου του 2008 στα 17 του χρόνια απέναντι στην Δανία. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου του 2011 θα φορέσει το περιβραχιόνιου του αρχηγού, γίνοντας έτσι ο νεαρότερος παίκτης της ιστορίας της εθνικής Ουαλίας ξεπερνώντας το ρεκόρ του Μάικ Ίνγκλαντ.

Στην πρώτη του παρουσία σε μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη φανέλα των “Δράκων” στο Euro του 2016 θα μοιραστεί στο πίνακα με τους.. “σερβιτόρος” τη 1η θέση με τον Εντέν Αζαρ. Μάλιστα στο μεταξύ τους παιχνίδι για τους 8 της διοργάνωσης ο Ουαλός μέσος θα μοιράσει και 2 ασίστ στην επικράτηση με 3-1 επί των Βέλγων. Στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση του Euro 2020 θα σκοράρει το πρώτο γκολ απέναντι στους Τούρκους σε ματς κομβικής σημασίας για τη πρόκριση στην επόμενη φάση.

Pamestoixima.gr, πάμε προσφορές!

Από την άλλη, για τον Γκάρεθ Μπέιλ οι συστάσεις είναι περιττές. Παίκτης που έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στο διάβα του με σπουδαία καριέρα στο παλμαρέ του, αποτελεί το νο1 όνομα στην ιστορία του Ουαλικού ποδόσφαιρο. Ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί σχεδόν παντού στην επίθεση θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν, τον ηγέτη της εθνικής Ουαλίας. Αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ιστορίας της εθνικής με 29 γκολ. Κλήθηκε για πρώτη φορά στις 27 Μαΐου του 2006 κάνοντας το ντεμπούτο του σε να φιλικό απέναντι στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, δίνοντας μάλιστα και τη πρώτη του ασίστ. Η μεγάλη άνοδος συμπίπτει με την άνοδο που έχει η εθνική Ουαλίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ένα από τα ρεκόρ του ήταν τα δύο γκολ που έβαλε σε τελική φάση Euro με εκτελέσεις φάουλ, κάτι που είχε να συμβεί τελευταία φορά το 1992 από τον Γερμανό Τόμας Χάσλε. Στο Euro 2016 σκοράρει και πασάρει πηγαίνοντας από το χέρι την Ουαλία (μαζί με τον Αάρον Ράμσει) μέχρι και τα ημιτελικά.

Συμπερασματικά, είναι δεδομένο ότι σε μια ομάδα το σύνολο είναι εκείνο που θα δώσει νίκες και προκρίσεις, στη περίπτωση της Ουαλίας ισχύει το ίδιο βεβαίως αλλά η ύπαρξη αυτών των δύο ποδοσφαιριστών την ανεβάζουν ένα επίπεδο πάνω.