Και όμως… Παγκόσμιο Κύπελλο χειμωνιάτικα

Κατάρ

Μουντιάλ Κατάρ: Ο Μιχάλης Βραζιλιάνος, μας αναλύει το τρόπο σκέψης του και προτείνει για το επερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο.

Υπάρχουν κάποιες βασικές κατευθυντήριες γραμμές στην καθημερινότητά μας. Αλίμονο… Γραμμές αυτές στο ποδόσφαιρό μας, οι οποίες δύσκολα αλλάζουν.  Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα είδαμε με χαρά κάποιες διαφοροποιήσεις…  Μπήκε στην καθημερινότητά μας για τα καλά λοιπόν το VAR, πάμε για αλλαγές και σε ό,τι αφορά στο οφ-σάιντ (επιτέλους, είναι ώρα να έχει πλεονέκτημα ο επιτιθέμενος…), είδαμε να καθιερώνονται οι πέντε αλλαγές παικτών αλλά ειλικρινά, ειλικρινά λέω, ομολογώ δεν περίμενα ποτέ να δω Μουντιάλ… τον χειμώνα και ιδού το Μουντιάλ του Κατάρ.

Εν πάση περιπτώσει, επειδή είμαστε μάρτυρες τα τελευταία χρόνια πολλών εξελίξεων, εξελίξεων μάλιστα που ποτέ δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε, όπως αυτή του Κορωνοϊού ή του πολέμου στην Ουκρανία, αναγκαστικά και μη, θα αλλάξουμε τις συνήθειές μας και θα παρακολουθήσουμε κατά  τη γνώμη μου ένα ιδιαίτερα απολαυστικό και συνάμα, ίσως με αρκετά  απρόβλεπτα αποτελέσματα Παγκόσμιο Κύπελλο…

Προσοχή ε; Σε στοιχηματικό επίπεδο, ρίξτε μια καλή ματιά στο πρόγραμμα των αγώνων στην φάση των ομίλων διότι τα πρώτα δύο αποτελέσματα των ομάδων ίσως οδηγήσουν τους προπονητές σε αλλαγές στην τρίτη και τελευταία αναμέτρησή τους, για πολλούς και διάφορους λόγους.  Η αναφορά αυτή μάλιστα, στοχεύει στο να καταστεί σαφές ότι σε κάποιες περιπτώσεις, περιμένουμε άλλες ενδεκάδες στο τρίτο παιχνίδι των ομάδων και τελικά, βλέπουμε αρκετές διαφοροποιήσεις…

Παράδειγμα; Η Ολλανδία στον πρώτο όμιλο ας πούμε, παίρνει τη νίκη και στα δύο παιχνίδια κόντρα σε Σενεγάλη και Εκουαδόρ και μετά, με το Κατάρ, ίσως παραταχθεί με αλλαγές εν όψει του επόμενου νοκ άουτ αγώνα της.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, διαβάστε καλά το πρόγραμμα της ομάδας που έχει τον δικό σας πρώτο σκόρερ. Ίσως αλλού, σε άλλον όμιλο, αναδειχθεί από το πουθενά ένας σκόρερ ο οποίος θα βρει μπροστά του πιο εύκολες άμυνες…

Εν ολίγοις, το σίγουρο κατ’ εμέ είναι ότι παίζονται πολλά στους ομίλους, εκεί είναι το «ζουμί» σε ό,τι αφορά στην διαμόρφωση των επόμενων αγώνων αλλά επίσης και στα πονταρίσματα των παικτών σε στοιχηματικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, μάλλον εύκολα διαφαίνονται τα φαβορί για κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου (τουλάχιστον κατά την ταπεινή μου άποψη…).

Ας δούμε σε πρώτη φάση τους ομίλους όμως, κατάκτηση πρώτης και δεύτερης θέση (ένα ποντάρισμα εδώ, το οποίο κατ’ εμέ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ομολογώ…) και πιο μετά, ρίχνουμε μια ματιά και στα φαβορί για  το τρόπαιο.

Στον 1ο όμιλο έχω την Ολλανδία πρώτη…

1 –  Ολλανδία

2 –  Σενεγάλη

3 –  Εκουαδόρ

4 –  Κατάρ

Στον 2ο όμιλο έχω την Αγγλία πρώτη…

1 –  Αγγλία

2 –  ΗΠΑ

3 –  Ουαλία

4 –  Ιράν

Στον 3ο όμιλο έχω την Αργεντινή πρώτη…

1 –  Αργεντινή

2 –  Πολωνία

3 –  Μεξικό

4 –  Σαουδική Αραβία

Στον 4ο όμιλο έχω την Γαλλία πρώτη…

1 –  Γαλλία

2 –  Δανία

3 –  Τυνησία

4 –  Αυστραλία

Στον 5ο όμιλο έχω την Ισπανία πρώτη…

1 –  Ισπανία

2 –  Γερμανία

3 –  Ιαπωνία

4 –  Κόστα Ρίκα

Στον 6ο όμιλο έχω το Βέλγιο πρώτο…

1 –  Βέλγιο

2 –  Κροατία

3 –  Μαρόκο

4 –  Καναδάς

Στον 7ο όμιλο έχω την Βραζιλία πρώτη…

1 –  Βραζιλία

2 –  Ελβετία

3 –  Σερβία

4 –  Καμερούν

Στον 8ο όμιλο δε, έχω την Πορτογαλία πρώτη…

1 –  Πορτογαλία

2 –  Ουρουγουάη

3 –  Γκάνα

4 –  Νότια Κορέα

Το Pamestoixima.gr δίνει αξία στο παιχνίδι σου!

Για νικητή τροπαίου, δεν συμφωνώ με την πλειοψηφία που έχει την Βραζιλία ως πρώτο φαβορί. Ούτε καν με όσους υποστηρίζουν την Αγγλία.

Προσωπικά, την Γαλλία βλέπω, αυτήν θα ποντάρω, ωστόσο, με ένα χαμηλό ποντάρισμα.

Για πρώτο σκόρερ δε, ε, δεν μπορώ να πω όχι στον Κιλιάν Μπαπέ. Είναι σπουδαίος παίκτης, με τρομερά προσόντα και θεωρώ ότι ήδη από την φάση των ομίλων θα πάρει  προβάδισμα…

Δεύτερη  επιλογή; Δεν θα βάλω τον Μπενζεμά, ούτε τον Χάρι Κέιν, ούτε τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Νεϊμάρ έχω και… ό,τι προκύψει.