Απέλαση εργατών του Κατάρ λόγω… δεδουλευμένων!

μουντιάλ

Μουντιάλ: Όπως σημειώνεται σε βρετανική ΜΚΟ, δεκάδες ξένοι εργάτες απελάθηκαν, καθώς διαμαρτυρήθηκαν για την μη καταβολή… των δεδουλευμένων τους!

Όπως σημειώνεται σε βρετανική ΜΚΟ, δεκάδες ξένοι εργάτες απελάθηκαν μόλις 3 μήνες πριν την έναρξη του Μουντιάλ καθώς διαμαρτυρήθηκαν για την μη καταβολή… των δεδουλευμένων τους!

Ωστόσο, οι αρχές του Κατάρ που είναι υπεύθυνες για τα μεγάλα εργοτάξια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 επιβεβαίωσαν την κράτηση των διαδηλωτών αλλά αρνήθηκαν να απαντήσουν αν κάποιοι έχουν απελαθεί.

Η αρχή του κακού έγινε όταν στις 14/08, τουλάχιστον 60 εργαζόμενοι «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν γιατί δεν είχαν πληρωθεί για 7 μήνες κλείνοντας την κυκλοφορία έξω από την εταιρία Al Bandary στη Ντόχα. Μάλιστα, ο εκτελεστικός διευθυντής του συμβουλευτικού οργανισμού Equidem, Μουσταφά Κάντρι, δήλωσε: «Μιλήσαμε με εργάτες που διαμαρτύρονταν και έναν που απελάθηκε στο Νεπάλ. Επιβεβαιώσαμε ότι επέστρεψε στην πατρίδα του και ότι άλλοι από το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές, την Ινδία, την Αίγυπτο και τις Φιλιππίνες έχουν επίσης απελαθεί».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις, η κυβέρνηση του Κατάρ είπε την Κυριακή ότι «ορισμένοι διαδηλωτές συνελήφθησαν για παραβίαση των νόμων για τη δημόσια ασφάλεια». «Μια μειοψηφία ανθρώπων που δεν διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά και ενήργησαν κατά παράβαση των νόμων για τη δημόσια ασφάλεια κινδυνεύουν να απελαθούν με δικαστική απόφαση», πρόσθεσε στην ανακοίνωση της.

Το υπουργείο Εργασίας είπε από την πλευρά του ότι κατέβαλε τους μισθούς των εργαζομένων στο Al Bandary, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόσθεσε ότι είχαν γίνει «μέτρα» κατά της εταιρείας, η οποία ήταν ήδη υπό έρευνα για μη καταβολή μισθών.

Με το Παρά 1 στο Pamestoixima.gr το ποντάρισμά σου επιστρέφεται!

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενίσχυσαν τις εκστρατείες τους ενόψει του Μουντιάλ και κάλεσαν τη FIFA να καταβάλει αποζημιώσεις στους εργαζόμενους.

Όμως η Ντόχα αμύνεται τονίζοντας ότι έχει λάβει μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών των αλλοδαπών εργαζομένων, εφαρμόζοντας κατώτατο μισθό και λαμβάνοντας μέτρα κατά ορισμένων εργοδοτών που εμπόδισαν τους υπαλλήλους τους να φύγουν από τη χώρα ή να αλλάξουν δουλειά.