Μουντιάλ το χειμώνα; «Τιναφτόρε»!

Μουντιάλ

Τα Μουντιαλικά καλοκαίρια σε κάθε φάση της ζωής μου τα... δούλευα στο μυαλό μου ως κάτι ξεχωριστό!

Είτε ως μαθητής φτιάχνοντας το δικό μου «δημοσιογραφικό τετράδιο» όπου σημείωνα σκορ, πρόγραμμα και συνθέσεις, είτε ως έφηβος που κανόνιζα με τα φιλαράκια που θα βρεθούμε να απολαύσουμε το «βραδινό» (και συνήθως καλό) ματς με παρέα παγωμένες (ή… τσαφωμένες για όσους ξέρουν από Αγρίνιο) μπύρες, είτε εδώ και καμιά 25αριά χρόνια ως δημοσιογράφος όπου συνδυάζω το σοφό «εργασία και χαρά».

Κοινός τόπος και στις τρεις περιόδους της ζωής μου τα χαρτάκια panini. Όπως «ο έρως χρόνια δεν κοιτά» έτσι και στην περίπτωση των αυτοκόλλητων κανείς περιπτεράς ποτέ δεν μου ζήτησε ταυτότητα για να αγοράσω μια χούφτα φακελάκια, πριν τα ανοίξω με θρησκευτική ευλάβεια και με τελικό προορισμό τα άλμπουμ.

Ο ενθουσιασμός πάντα ξεχωριστός όταν συμπληρώνονταν η πρώτη εθνική ομάδα. Ε, όταν αυτή ήταν η «επίσημη αγαπημένη μου» Γερμανία η χαρά ήταν διπλή!

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr. 

Και ξαφνικά… καταιγίδα που λέει και ο μεγάλος Αντύπας! Ήρθε η FIFA με το Κατάρ να μου διαλύσουν όλο τον κόσμο που είχα χτίσει τόσα χρόνια γύρω από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το καλοκαίρι περνάει έτσι… νεκρό, με κάτι προκριματικά σε ρόλο «μεθαδόνης» και όλοι εμείς οι «εξαρτημένοι» από την μπάλα να περιμένουμε την καρδιά του Χειμώνα! «Τιναφτόρε» που λέει και ο Βιεϊρίνια. Μουντιάλ το Χειμώνα;

Ανάμεσα σε ανοιχτά σχολεία, φροντιστήρια, Σασμούς, Survivor και πάει λέγοντας. Παγκόσμιο Κύπελλο με βιτρίνες Χριστουγεννιάτικα στολισμένες; ΟΚ, ζούμε στο 2022 και όχι στο 1980. Πλέον το έχουμε πάρει χαμπάρι πως (όχι μόνο στον αθλητισμό) όλα «πωλούνται και όλα αγοράζονται», πως συνήθειες… αιώνων θυσιάζονται στο βωμό του χρήματος, αλλά όχι και έτσι ρε γαμώτο.

Ιστορίες Μουντιάλ: Ηγέτες, αποτυχίες, θρίαμβοι και δάκρυα στο mountial.gr

Για να μην με περάσει κανείς για τον έναν από τους δύο γερο-γκρινιάρηδες του «Muppet Show», προφανώς και θα πειθαρχήσω. Το αίμα νερό δεν γίνεται εξάλλου, οπότε κανονικά θα στηθώ μπροστά από την οθόνη και θα δω τα ματσάκια μου. Είτε είναι στον καναπέ του σπιτιού, είτε στο γραφείο της δουλειάς. Μπαλκόνι κι αυλή άλλωστε μέσα στον Νοέμβριο δεν παίζει.

Εξάλλου ζούμε σε μια εποχή που οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας γίνονται με κινηματογραφική ταχύτητα, οπότε όσο κι αν μας κακοφαίνεται θα το… καταπιούμε και το πρότζεκτ «χειμερινό Μουντιάλ».

Ένα είναι, θα περάσει και θα επιστρέψουμε στα όμορφα καλοκαιρινά βράδια μας. Ένα πράγμα πάντως δεν θα αλλάξει. Χειμώνα, Καλοκαίρι, Άνοιξη, Φθινόπωρο, η στήριξη στα «πάντσερ» είναι δεδομένη!

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2022 – Όλες οι ομάδες, όλοι οι αγώνες