Μουντιάλ 2018, σαν σήμερα η Ιαπωνία μία ανάσα από την οχτάδα

μουντιάλ

Μουντιάλ: Σαν σήμερα, 3 Ιουλίου 2018, η Ιαπωνία έφτασε μία ανάσα από το να γράψει ιστορία, φτάνοντας στην οχτάδα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ιστορία γράφεται ποικιλοτρόπως. Αλλοτε αφήνει θετικές αναμνήσεις, άλλοτε δεν σε αφήνει να κοιμηθείς τα βράδια. Το ίδιο ισχύει και για τους Ιάπωνες, τόσο τους ποδοσφαιριστές, όσο και τον λαό της χώρας, όταν θυμούνται την 3η του Ιούλη του 2018 και το Μουντιάλ που διεξήχθη τότε στη Ρωσία.

Τότε, η Εθνική Ιαπωνίας έφτασε κυριολεκτικά μία ανάσα μακριά από το να γράψει ιστορία και μάλιστα με «χρυσά» γράμματα. Εφτασε μια ανάσα από την πρόκρισή της στα προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Και αυτό κόντρα στο μεγαθήριο και εκ των φαβορί του θεσμού, Βέλγιο. Κράτησε τους Ευρωπαίους στο 0-0 για ένα ολόκληρο ημίχρονο, παραδίδοντας ρεσιτάλ τακτικής και άμυνας. Και στην επανάληψη έγινε το… «έλα να δεις», έγινε ροντέο.

Ο Χαραγκούτσι στο 48′ και ο Ινούι στο 52′ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ιάπωνες κι όλα έμοιαζαν ιδανικά. Τα πάνω – κάτω όμως ήρθαν στο τελευταίο 20λεπτο. Στο 69′ ο Βερτόνχεν και στο 74′ ο Φελαϊνί σκόραραν για το 2-2, με τον Τσαντλί στις καθυστερήσεις να δίνει την πρόκριση στους Βέλγους.

Για την ιστορία, ο κόουτς Ακίρα Νισίνο παρέταξε την εξής ενδεκάδα: Καβασίμα – Ναγκατόμο, Σότζι, Γιοσίντα, Σακάι – Χασέμπε, Σιμπασάκι – Χαραγκούτσι, Ινούι, Καγκάβα – Οσάκο. Ως αλλαγή αγωνίστηκαν οι Γιαμαγκούτσι και Χόντα. μουντιάλ

Αποδόσεις κατάκτησης από το Pamestoixima.gr