Με 26 παίκτες οι αποστολές των ομάδων στο Κατάρ

Μουντιάλ 2022

Η FIFA ανακοίνωσε ότι οι 32 φιναλίστ του Μουντιάλ 2022 θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να συγκροτήσουν αποστολή με 26 παίκτες έναντι 23

Μέχρι και με 26 ποδοσφαιριστές θα μπορούν να είναι οι 32 φιναλίστ που θα κονταροχτυπηθούν στα γήπεδα του Κατάρ τον επόμενο χειμώνα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Μουντιάλ, η FIFA ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά οι αποστολές των ομάδων θα έχουν ως ανώτατο όριο τους 26 παίκτες, τρεις περισσότερους δηλαδή από τον προηγούμενο επιτρεπόμενο αριθμό.

Ιστορίες Μουντιάλ: Ηγέτες, αποτυχίες, θρίαμβοι και δάκρυα στο mountial.gr

Τη συγκεκριμένη αλλαγή είχε υιοθετήσει πρώτη η UEFA για το Euro 2020, η οποία – θορυβούμενη από τα κρούσματα κορονοϊού – αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων παικτών από τους 23 στους 26, παρέχοντας έτσι περισσότερες επιλογές στις εθνικές ομάδες. Πλέον ήρθε και η σειρά της FIFA να ακολουθήσει τα βήματα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ανακοινώνοντας πως «στην τελική λίστα των ομάδων που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ για το Μουντιάλ 2022 θα μπορούν να περιλαμβάνονται μεταξύ 23 και 26 παικτών».

Παράλληλα στη σχετική ενημέρωση αναφέρεται ότι η προεπιλογή των εθνικών ομάδων αυξάνεται σε 55 παίκτες από τους 35 που ήταν μέχρι πρότινος, παρέχοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο στους προπονητές για να καταλήξουν στην τελική τους αποστολή.

Μουντιάλ 2022 νέα: Ολα τα νέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου – mountial.gr

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.