Οι αριθμοί βγάζουν τελικό Γαλλίας – Βραζιλίας

Οι ειδικοί -και μη- προσπαθούν να εντοπίσουν την εθνική ομάδα που θα πάει μέχρι τέλους του δρόμου στο Μουντιάλ

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη σέντρα στο Μουντιάλ 2022 συνεχίζει ακόμη ημέρες και η αγωνία για τον μεγάλο νικητή στο τέλος του τουρνουά διαρκώς μεγαλώνει.

Οι ειδικοί -και μη- προσπαθούν να εντοπίσουν την εθνική ομάδα που θα πάει μέχρι τέλους του δρόμου στο Μουντιάλ που θα γίνει στο Κατάρ και τελικά θα επιστρέψει στα… πάτρια εδάφη με την κούπα. Βάσει, λοιπόν, μιας σχετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε, ένας τελικός μεταξύ Γαλλίας και Βραζιλίας -επανάληψη εκείνου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998- θεωρείται ο πιο πιθανός, εφόσον και οι δύο ξεπεράσουν την πρώτη φάση του τουρνουά ως νικητές των ομίλων.

Στο 3.50 είναι να φτάσει η Βραζιλία στον τελικό και στο 3.75 η Γαλλία!

Τη μελέτη αυτή πραγματοποίησε η ιστοσελίδα The Analyst, η οποία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, αναφέρει ότι η Γαλλία έχει 17,93% πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο, μπροστά από τη Βραζιλία (15,73%) και την Ισπανία (11,53%), που συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Ο λόγος για τον οποίο η -κάτοχος του τίτλου- Γαλλία εμφανίζεται ως φαβορί είναι ότι, κατά τη γνώμη των συντακτών της μελέτης, η Βραζιλία έχει πιο δύσκολο δρόμο προς τον τελικό από τα προημιτελικά και μετά, αρκεί φυσικά να υπάρξουν λογικά αποτελέσματα.

Η μελέτη χαρακτηρίζει τον 5ο όμιλο -Ισπανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Κόστα Ρίκα- ως «όμιλο του θανάτου», ενώ «αφαιρούνται» πολλές πιθανότητες από την Ολλανδία (7,7% -6η στη σχετική κατάταξη), λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι θα βρισκόταν στη νοκ-άουτ φάση στο ίδιο μέρος του ταμπλό με τη Βραζιλία, την Ισπανία και την Αργεντινή (πάντα βάσει λογικής).

Σχετικά με την Αργεντινή, η χαμηλή απόδοση (6,45% -8η στη σχετική κατάταξη) δικαιολογείται από το ότι θα μπορούσε να καταλήξει να αναμετρηθεί με τη Γαλλία ή τη Δανία. Πίσω από τις τρεις πρώτες, βρίσκονται η Αγγλία (8,03%), το Βέλγιο (7,9%), η Ολλανδία (7,7%), η Γερμανία (7,21%), η Αργεντινή (6,45%), η Πορτογαλία (5,11%) και η Κροατία (2,31%).