Οριστικά τέλος από την Ουαλία ο Γκιγκς

Είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά τις καταγγελίες που απαγγέλθηκαν για επίθεση κατά της πρώην συντρόφου του

Οριστικά παρελθόν για την εθνική Ουαλίας ο Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του 19 μήνες αφότου τέθηκε σε διαθεσιμότητα, μετά τις καταγγελίες για επίθεση σε βάρος της πρώην συντρόφου του και της αδερφής της

Ο Ουαλός τεχνικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά τις καταγγελίες που απαγγέλθηκαν για επίθεση κατά της πρώην συντρόφου του, Κέιτ Γκρέβιλ, και της αδερφής της, Έμα, στο σπίτι του στο Σάλφορντ το Νοέμβριο του 2020.

Σε βάρος του παλαίμαχου άσου εκκρεμεί η δίκη (8 Αυγούστου), ενώ στο διάστημα που έλειπε την εθνική ανέλαβε ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Ρομπ Πέιτζ, ο οποίος την οδήγησε σε Μουντιάλ έπειτα από 64 χρόνια.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η FAW αναφέρει:

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας έκανε αποδεκτή την προσωπική δήλωση που έκανε ο Ράιαν Γκιγκς. Η FAW εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στο πρόσωπό του ως προπονητή της εθνικής ομάδας ανδρών και εκτιμά την απόφαση που έλαβε, η οποία είναι προς το συμφέρον του ουαλικού ποδοσφαίρου. Η πλήρης εστίαση της Ομοσπονδίας και της εθνικής ομάδας ανδρών είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στο Κατάρ αργότερα φέτος».

Η «σημαία» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ύστερα από πολλή σκέψη, αποχωρώ από τη θέση μου ως προπονητή της εθνικής ομάδας ανδρών της Ουαλίας με άμεση ισχύ. Ήταν τιμή και προνόμιο να μανατζάρω τη χώρα μου, αλλά είναι σωστό η ουαλική ομοσπονδία, το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες να προετοιμάζονται για το τουρνουά με βεβαιότητα, διευκρίνιση και χωρίς εικασίες για τη θέση του προπονητή τους. Όπως έχει δημοσιοποιηθεί, έχω δηλώσει αθώος για τις ποινικές κατηγορίες που εκδικάζονται στο δικαστήριο του Στέμματος του Μάντσεστερ. Αν και είμαι σίγουρος για τη δικαστική μας διαδικασία, ήλπιζα ότι η υπόθεση θα είχε εκδικαστεί νωρίτερα για να μπορέσω να αναλάβω ξανά την ομάδα. Χωρίς να φταίει κάποιος, η υπόθεση έχει καθυστερήσει. Δε θέλω οι προετοιμασίες της χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο να επηρεαστούν, να αποσταθεροποιηθούν ή να τεθούν σε κίνδυνο με κανέναν τρόπο από το συνεχές ενδιαφέρον γύρω από αυτήν την υπόθεση».