Έτοιμος για το πρώτο του Μουντιάλ ο έμπειρος αμυντικός Κιμ Γιν-Σου

Με την διεθνή καριέρα του να ξεκινάει πίσω στο 2013, ο Νοτιοκορεάτης έμπειρος αμυντικός Κιμ Γιν-Σου έχει σημειώσει 56 συμμετοχές με την εθνική ομάδα.

Με την διεθνή καριέρα του να ξεκινάει πίσω στο 2013, ο Νοτιοκορεάτης έμπειρος αμυντικός Κιμ Γιν-Σου έχει σημειώσει 56 συμμετοχές με την εθνική ομάδα. Θα περίμενε κανείς κάποιες από αυτές να είναι σε κάποιο Μουντιάλ, όμως αυτό δεν ισχύει. Αυτό είναι κάτι το οποίο ο ίδιος προσδοκά να αλλάξει αυτή τη χρονιά.

Στις προηγούμενες δυο διοργανώσεις έμεινε εκτός λόγω τραυματισμών. Σε δηλώσεις του, ο αριστερός ακραίος μπακ τόνισε πως η παρουσία του στην αποστολή της Νότιας Κορέας είναι μια προσωπική πρόκληση.
«Έχω μιλήσει με πολλούς ποδοσφαιριστές, μικρότερους και μεγαλύτερους, οι οποίοι έχουν βρεθεί σε Μουντιάλ και σκέφτομαι πως πρέπει να προετοιμαστώ για τη διοργάνωση», είπε ο Κιμ Γιν-Σου στην συνέντευξη τύπου στο Παγιού.

Συνέχισε λέγοντας «θέλω να αποτελέσω τουλάχιστον μια έξτρα βοήθεια ώστε να φτάσει η ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να παραμείνω υγιής. Με κριτήριο το ότι έχασα τις προηγούμενες δύο διοργανώσεις, ο μεγαλύτερος στόχος μου φέτος είναι να αποφύγω τους τραυματισμούς και να παραμείνω σε καλή φόρμα.

Ο Νοτιοκορεάτης επέστρεψε από τραυματισμό στον τένοντα και αγωνίστηκε στο παιχνίδι κόντρα στην Παραγουάη, το οποίο έληξε 2-2. Παραδέχθηκε πως δυσκολεύτηκε με τις συνθήκες στα πρώτα λεπτά του αγώνα και επισήμανε πως η ομάδα θα πρέπει να σταματήσει να κάνει εύκολα λάθη στη ροή του παιχνιδιού.

«Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στους αγώνες μας στο Κατάρ. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού μας».