Λεωνίδας Στεργίου: Ένας Έλληνας στη Γενεύη

Nations League

Ο Λεωνίδας Στεργίου έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελβετίας στον αγώνα του Nations League απέναντι στην Πορτογαλία.

Ο αγώνας της Ελβετίας με την Πορτογαλία για το Nations League ήταν ιδιαίτερος για πολλούς λόγους. Ίσως ο πιο σημαντικός από αυτούς, που θα έπρεπε να ασχοληθούμε στα μέρη μας με το συγκεκριμένο ματς είναι ένας Έλληνας που κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Ο λόγος για τον Λεωνίδα Στεργίου που έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ελβετίας απέναντι στην ομάδα του Σάντος.

Ο Λεωνίδας Στεργίου μπήκε σαν αλλαγή στο 79ο λεπτό του αγώνα αντικαθιστώντας τον Ροντρίγκες. Αυτή ήταν η πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική ομάδα της Ελβετίας στην ηλικία των 20 ετών. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι είχε συμμετοχές σε όλες τις μικρότερες ομάδες της χώρας που γεννήθηκε.

Ο νεαρός αμυντικός έχει ελληνικό και ελβετικό διαβατήριο. Ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του από τη Σερβία. Ο ίδιος γεννήθηκε στην Ελβετία. Αγωνίζεται σαν κεντρικός αμυντικός στη Σεντ Γκάλεν και μάλιστα φέτος κατέγραψε 27 συμμετοχές, στις οποίες αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο! Το 2020 αναδείχτηκε κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής στην Ελβετία και σίγουρα το μέλλον είναι μπροστά του, αν και δυστυχώς δεν επέλεξε να φορέσει τα γαλανόλευκα.

Αποδόσεις κατάκτησης από το Pamestoixima.gr