Μποϊκοτάζ από μέλη του προσωπικού της Ουαλίας

Έτοιμοι να μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ φαίνεται να είναι μέλη του προσωπικού της ομοσπονδίας της Ουαλίας σύμφωνα με τον διευθύνοντα συμβούλου Νόελ Μούνεϊ.

Είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη έχει δεχθεί σκληρή κριτική για δύο λόγους. Ο πρώτος σχετίζεται με τις εργασιακές συνθήκες και δικαιώματα των ανθρώπων εκείνων που ασχολήθηκαν με τη κατασκευή του γηπέδου, ενώ ο δεύτερος αφορά τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας που καταπατώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο Κατάρ.

Με τα δεδομένα αυτά, αρκετές ομάδες μπήκαν η μπαίνουν σε σκέψεις να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση (π.χ Νορβηγία). Μια από τις ομάδες ακόμα που ετοιμάζεται να το πράξει είναι η Ουαλία. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθύνοντα συμβούλου της ομοσπονδίας Νόελ Μούνει, μέλη τους προσωπικού δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα.

«Κάποιοι φίλοι μου και κάποια μέλη προσωπικού της ομοσπονδίας δεν θα ταξιδέψουν στο Κατάρ, λόγω της στάσης της χώρας στα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας. Δεν θα πάνε στο τουρνουά, κάτι που είναι δικαίωμά τους να το κάνουν.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων θα πάει και καταλαβαίνει ότι η θέση μας είναι ότι το τουρνουά είναι μια πλατφόρμα που θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη ζωή εκεί και να έχει διάλογο σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και τα δικαιώματα των μεταναστών εργατών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νόελ Μούνεϊ.