Έχει ποιότητα, της λείπει η σταθερότητα

προγνωστικά Μουντιάλ

Το πρώτο μέρος των αγώνων του Nations League για τη Σερβία μόλις τελείωσε και αυτή είναι μια πρώτη αποτίμηση των μηνυμάτων που έστειλαν ενόψει Μουντιάλ.

Αυτή ήταν λοιπόν η πρώτη φάση του Nations League για τους Σέρβους. Με τα «πάνω» της και τα «κάτω» της. Τέσσερα παιχνίδια, δύο νίκες, μια ήττα και μια ισοπαλία ο απολογισμός. Δε τον λες κακό αλλά θα μπορούσε να είναι και ακόμη καλύτερος.

Η αρχή έγινε κόντρα στους Νορβηγούς, όπου η ομάδα Ντράγκαν Στοϊκοβιτς δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν απάντηση στο γκολ του Χάλαντ.

Ότι δεν έβαλαν στην πρεμιέρα όμως τα έβαλαν μαζεμένα την δεύτερη αγωνιστική σε ένα πιο δύσκολο 4-1 απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς μέχρι το 85 το σκορ ήταν 2-1.

Με ανεβασμένη ψυχολογία οι Σέρβοι ταξίδεψαν στην Σουηδία και χάρη στο γκολ του Γιόβιτς κατάφεραν να φύγουν αλώβητοι από τη Ζόλνα,  σε μια μεγάλη νίκη.

Μετά από δύο σερί νίκες το ταξίδι στη Λιουμπλιάνα έμοιαζε ο ιδανικός προορισμός για να μπει ο τέλειος επίλογος. Αυτό φάνηκε ότι θα συμβεί στο πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Ζίβκοβιτς και Μίτροβιτς, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το μυαλό μάλλον είχε ήδη «φύγει» για καλοκαιρινές διακοπές με τοις γηπεδούχους Σλοβένους να το εκμεταλλεύονται σκοράροντας δύο φορές σε διάστημα 5 λεπτών αποσπώντας την ισοπαλία.

Έτσι το φινάλε αυτών των τεσσάρων αγώνων βρίσκει τους Σέρβους στην δεύτερη θέση του ομίλου με 7 βαθμούς πίσω από την Νορβηγία των 10, με τους Σουηδούς να έχουν 3 και τους Σλοβένους 2.

Επόμενη υποχρέωση πλέον στα τέλη του Σεπτέμβρη όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σουηδούς εντός και τους Νορβηγούς εκτός στο φινάλε του Nations League.

Συμπερασματικά, είναι δεδομένο ότι οι Σέρβοι διαθέτουν μια ομάδα με αρκετή ποιότητα, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάθε αντίπαλο. Αν η συγκέντρωση είναι στο βαθμό που πρέπει και βοηθήσει λίγο και η τύχη είναι δεδομένο ότι θα είναι μια από τις ομάδες που θα μας απασχολήσουν ευχάριστα στο επερχόμενο Μουντιάλ.

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.