Με πρόβλημα στο γκολ η Σαουδική Αραβία

Μουντιάλ

Η Σαουδική Αραβία παρουσιάζει σημαντική επιθετική δυστοκία, κάτι που έχει φανεί στα τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα από την Ασία.

Για την ομάδα του Ερβέ Ρενάρ θεωρείται επιτυχία μόνο και μόνο που κατάφερε να περάσει στην τελική φάση του Μουντιάλ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα πάει στο Κατάρ για τουρισμό.

Από τα τελευταία δείγματα γραφής της πάντως, είναι ολοφάνερο πως η Σαουδική Αραβία έχει πρόβλημα με το εύκολο γκολ. Προ ολίγων ημερών έδωσε δύο φιλικά με Κολομβία και Βενεζουέλα και ηττήθηκε με 0-1 και στα δύο, δίχως να καταφέρει να παράξει πολλές φάσεις για γκολ. Μάλιστα, το σκορ ειδικά κόντρα στην Κολομβία, ήταν κολακευτικό για τους «Green Falcons», οι οποίοι θα μπορούσαν εύκολα να είχαν δεχθεί 3-4 γκολ, τη στιγμή που επιθετικά ήταν σχεδόν ακίνδυνοι.

Ανατρέχοντας και στα παιχνίδια των Σαουδαράβων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βλέπουμε πως η συγκομιδή τους στα γκολ ήταν σχετικά φτωχή. Στις δέκα αναμετρήσεις που έδωσαν κόντρα σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Κίνα, Ομάν και Βιετνάμ πέτυχαν 12 γκολ. Μάλιστα, οι έξι από τις επτά νίκες που πέτυχαν επιτεύχθηκαν με ένα γκολ διαφορά (μόνο το Βιετνάμ κέρδισαν με 3-1 εντός έδρας).

Πρώτος σκόρερ για τη Σαουδική Αραβία στην προκριματική φάση ήταν ο επιθετικός της Αλ Χιλάλ, Σαλέχ Αλ Σέχρι με τέσσερα γκολ, ενώ τρία πέτυχε o Φεράς Αλ Μπρικάν της Αλ Φατέχ.

Η ομάδα του Ρενάρ έχει κληρωθεί με Αργεντινή, Πολωνία και Μεξικό στον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ. Είναι δεδομένο πως για να έχει τύχη και πιθανότητες να πάρει αποτελέσματα κόντρα σε αυτές τις ομάδες πρέπει να βελτιώσει σημαντική την επιθετική της λειτουργία και να μην βασιστεί μόνο στην άμυνα της. Η ανάγκη να αποκτήσει καλύτερη χημεία επιθετικά είναι κάτι που αναφέρουν άλλωστε και τα Μέσα της χώρας.

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.