Απογοητεύει η Ελβετία, ελπίζουν οι Ισπανοί

Nations League

Η Ελβετία υποδέχτηκε την Ισπανία, με τους Ίβηρες να είναι αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος, νικώντας με 1-0 στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Nations League.

Δράση είχαμε απόψε στον 2ο όμιλο της πρώτης κατηγορίας του Nations League. Τα φαβορί έκαναν αυτό που έπρεπε. Κερδισμένοι τις βραδιάς οι Ίβηρες. Η Πορτογαλία κέρδισε εντός έδρας την Τσεχία με 2-0 και η Ισπανία επικράτησε εκτός έδρας της Ελβετίας με 1-0.

Στον αγώνα που έγινε στη Γενεύη, η Ελβετία παρατάχθηκε με αλλαγές σε σχέση με την ήττα από την Πορτογαλία με 4-0. Αλλαγές στην άμυνα, με τον Ακάνζι και τον Κομέρ να επανέρχονται, αλλά και στην επίθεση με τον Εμπολό να ηγείται και πάλι. Αρκετές οι αλλαγές και για την ενδεκάδα της Ισπανίας, με τον Λουίς Ενρίκε να επιλέγει στο αρχικό σχήμα ένα μείγμα νεαρών και έμπειρων παικτών. Οι μόνοι παίκτες που ξεκίνησαν και στο 2-2 με την Τσεχία ήταν ο Γκάβι, ο Σιμόν και ο Σαράμπια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, είδαμε ένα παιχνίδι στα μέτρα των φιλοξενούμενων, που είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Το τελικό 1-0 υπέρ της Ισπανίας διαμορφώθηκε μόλις στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από λάθος στην άμυνα των Ελβετών που εκμεταλλεύτηκε ο Γιορέντε, ο οποίος πάσαρε στον Σαράμπια που σκόραρε με προβολή. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, χωρίς όμως να δημιουργήσουν σημαντικές φάσεις στα καρέ του Σιμόν. Μοναδική ίσως εξαίρεση το μακρινό πλασέ του Εμπολό σε κενή εστία μετά από λανθασμένη έξοδο του Ισπανού τερματοφύλακα στο 87ο λεπτό, το οποίο κατέληξε άουτ.

Με τη νίκη αυτή, η Ισπανία διατήρησε τις ελπίδες της για την πρώτη θέση του ομίλου και πλέον στρέφει την προσοχή της στον αγώνα με την Τσεχία. Η Ελβετία παρέμεινε χωρίς βαθμούς και φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει το υπόλοιπο της διοργάνωσης σαν μια ευκαιρία για δοκιμές. Σε τρεις ημέρες υποδέχεται και πάλι στην έδρα της τους πρωτοπόρους Πορτογάλους.

Αποδόσεις κατάκτησης από το Pamestoixima.gr

Nations League: Η βαθμολογία του ομίλου

Πορτογαλία 7 (7-1)
Ισπανία 5 (4-3)
Τσεχία 4 (4-5)
Ελβετία 0 (1-7)