Τα πλάνα του Φλικ για την ενδεκάδα απέναντι στην Αγγλία

Το 1-1 στην Ιταλία στην έναρξη του Nations League ήταν ένα ανάμεικτο αποτέλεσμα από γερμανική σκοπιά.

Στο στρατόπεδο της DFB, ήλπιζαν να καταφέρουν επιτέλους να νικήσουν ξανά έναν «μεγάλο αντίπαλο» στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ειδικά από τη στιγμή που οι νυν πρωταθλητές Ευρώπης, που δεν προκρίθηκαν για το Κατάρ, βρίσκονται σε κατάσταση ανασύνταξης

«Δεν είναι αρκετό», ανέφερε μετά το παιχνίδι ο σκόρερ Κίμιχ. Η απογοήτευση στην ομάδα της DFB ήταν έκδηλη. Απόψε  (21:45 μ.μ.) ακολουθεί το επόμενο κλασικό ντέρμπι κόντρα στην Αγγλία. Τα «τρία λιοντάρια» έπεσαν θύματα έκπληξης χάνοντας τον πρώτο αγώνα τους από την Ουγγαρία.

Το παιχνίδι θα γίνει στο Μόναχο, κάτι που αναπόφευκτα φέρνει άσχημες αναμνήσεις. Το 2001 η γερμανική ομάδα έχασε με 5-1 από τους Άγγλους στο Ολυμπιακό Στάδιο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

21 χρόνια αργότερα, η ομάδα του Φλικ θέλει να τα πάει πολύ καλύτερα. Το πώς θα ξεκινήσει η ομάδα της DFB απέναντι στη δευτεραθλήτρια Ευρώπης είναι ανοιχτό. Είναι πολύ πιθανό ο εθνικός προπονητής να προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο αρχηγός Μάνουελ Νόιερ στο τέρμα δεν φαίνεται να επηρεάζεται από αυτές τις αλλαγές.

Η  κεντρική άμυνα με  Σουλε  και Ρούντιγκερ επίσης φαίνεται να διατηρείται, ακόμα κι αν ο Νίκο Σλότερμπεκ θα άξιζε την επόμενη ευκαιρία του. Αλλαγές αναμένονται σε σχέση με τον αγώνα με την Ιταλία στις θέσεις των μπακ. Ο Γιόνας Χόφμαν θα μπορούσε να είναι στην αρχική ενδεκάδα ως δεξιός μπακ.

Μέχρι στιγμής, ο Φλικ βασιζόταν πάντα στοκ Κέρερ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προπονητής της DFB. Πίσω τους όμως, ο Ντέιβιντ Ράουμ πιέζει για μια θέση στην αρχική ενδεκάδα. Ο Χόφμαν και ο Ράουμ στις δύο πτέρυγες είναι μάλλον πολύ επιθετικός συνδυασμός. Ο Φλικ πιθανότατα θα επιλέξει ένα εκ των δυο με τον Κέρερ να  παίζει αντίστοιχα  στην αντίθετη πλευρά.

Στα κεντρικά χαφ, ο άξονας  θα  αποτελείται από τους Κίμιχ και Γκορέτσκα. Κόντρα στους Άγγλους, ωστόσο, είναι πιθανό ο αστέρας της Σίτι, Ίλκαϊ Γκουντογκάν να ξεκινησει στην αρχική ενδεκάδα αντί του  Γκορέτσκα. Αλλά και ο συνδυασμός και των τριών στην αρχική 11αδά είναι πολύ πιθανός, με τον  Γκουντογκάν να παίζει ως δεκάρι.

«Είναι ένα απαραίτητο στοιχείο ηρεμίας στο παιχνίδι. Ήταν πάντα δυνατός στα παιχνίδια και είναι πολύ σίγουρος με την μπάλα στα πόδια» δήλωσε ο Φλικ για τη αποψινή πιθανή παρουσία του Γκουντογκάν.

Ο Λερόι Σανέ ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικός στην επίθεση απέναντι στην Ιταλία, οπότε αναγκαστικά θα καθίσει στον πάγκο. Από τη δεξιά πλευρά, από την άλλη, ο Γκνάμπρι  θα παίξει ξανά από την αρχή.

«Είναι σημαντικό για μένα να εκπέμπω απειλή για γκολ και να φτάνω στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό είναι ένα από τα δυνατά μου σημεία», είπε ο Ίλκαϊ Γκουντογκάν.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Κάι Χάβερτς θα είναι απόψε υποψήφιος για τη θέση του σέντερ φορ. Αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο πιο συχνά στην Τσέλσι, αλλά όχι ακόμη υπό τον Φλικ. Εάν ο εθνικός προπονητής επιλέξει τον Χάβερτς ως εννιά, υπάρχουν πολλές επιλογές στην αριστερή πτέρυγα. Ένας από αυτούς θα ήταν ο Τζαμάλ Μουσιάλα, ενώ ο Βέρνερ με  τον οποίο η ομάδα θα ενεργούσε πολύ ευέλικτα επιθετικά, συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει.

Πιθανή 11άδα: Νόιερ – Σουλε – Ρούντιγκερ – Χόφμαν – Κέρερ – Κιμιχ – Γκουντογκάν – Μουσικά – Μίλερ – Γκνάμπρι – Χάβερτς.