Προκριματικά Μουντιάλ: ΗΑΕ εναντίον Αυστραλίας και φύγαν για… Περού

προκριματικά μουντιάλ

Προκριματικά Μουντιάλ: Τα ΗΑΕ μονομαχούν με την Αυστραλία, με τον νικητή του ζευγαριού να παίζει με το Περού για ένα εισιτήριο για το Κατάρ.

Οι περισσότεροι εκ των ομίλων του Μουντιάλ 2022 έχουν διαμορφωθεί, δεν ισχύει όμως κάτι ανάλογο για τον δεύτερο, τον τέταρτο και τον πέμπτη όμιλο. Τα προκριματικά Μουντιάλ συνεχίζονται ακόμη, καθώς παίζονται οι τρεις τελευταίες θέσεις.

Αποδόσεις κατάκτησης από το Pamestoixima.gr

Μία εκ των τριών θέσεων θα παιχτεί ανάμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αυστραλία και το Περού. Για την ακρίβεια, οι δύο πρώτες ομάδες μάχονται την Τρίτη 7 Ιουνίου για μία θέση στον απόλυτο τελικό απέναντι στο Περού λίγες ημέρες αργότερα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τερμάτισαν στην τρίτη θέση του πρώτου ομίλου της ασιατικής ζώνης, πίσω από το Ιράν και τη Νότια Κορέα. Μέτρησαν τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Καθοριστική η νίκη στο φινάλε των ομίλων επί της Νότιας Κορέας με 1-0, με την οποία «κλείδωσαν» την τρίτη θέση.

Οπως και τα ΗΑΕ, έτσι και η Αυστραλία τερμάτισε στην τρίτη θέση του δικού της ομίλου, πίσω από τη Σαουδική Αραβία και την Ιαπωνία. Μέτρησε τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Δυσκολεύτηκε να κοντράρει τις προαναφερόμενες ομάδες και μοιραία δεν μπήκε σφήνα στη δυάδα, ωστόσο «κλείδωσε» άνετα την τρίτη θέση.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για τα Προκριματικά Μουντιάλ την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 21:00 στο στάδιο «Αχμαντ μπιν Αλί Στέιντιουμ» που βρίσκεται στην πόλη Αλ Ραγιάν του Κατάρ.