Πρεμιέρα στο Nations League για τη Γερμανία με δυνατό τεστ

Μουντιάλ

Η ομάδα της Γερμανίας ξεκινά για φέτος τη πορεία της με προορισμό το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ με ένα ντέρμπι κόντρα στην Ιταλία.

Την πρώτη αγωνιστική  ημέρα του Nations League, η Εθνική ομάδα της Γερμανίας συναντά στη Μπολόνια την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, που δεν μπόρεσε να προκριθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Παρόλα αυτά, η μονομαχία με τους Ιταλούς είναι ένα πραγματικό τεστ αντοχής για την ομάδα του προπονητή Φλίκ. Με τους άλλους αντιπάλους του ομίλου την Ουγγαρία και κυρίως την Αγγλία, που θα έρθει αντιμέτωπη την επόμενη Τρίτη στο Μόναχο, υπάρχουν και πιο δυνατοί αντίπαλοι στον Όμιλο Α3 που περιμένουν την ομάδα της DFB.

«Έχουμε κάτι να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στο γερμανικό ποδοσφαιρικό έθνος. Το νιώθω και στην ομάδα», εξήγησε ο Τόμας Μίλερ ενόψει της αποψινής μονομαχίας. Ο βετεράνος της Μπάγερν χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Ιταλία ως καθοριστικό ως προς τη σηματοδότηση των στόχων της ομάδας

Ποιος αμύνεται στο εξωτερικό της τετράδας;

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε σε ποια αρχική ενδεκάδα θα  βασιστεί ο εθνικός προπονητής. Σίγουρα κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Μάνουελ Νόιερ. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί πρέπει επίσης να θεωρούνται σίγουροι με τον  Ρούντιγκερ και Σούλε να  είναι οι βασικές επιλογές και το Νίκο Σλότερμπεκ να αποτελεί τη πιο αξιόπιστη εναλλακτική για το κέντρο της άμυνας.

Η πλήρωση των θέσεων των μπακ  στο σύστημα 4-2-3-1 που προτιμά ο Φλικ είναι και ο πιο δύσκολος γρίφος. Ο Τίλο Κέρερ φαίνεται να απολαμβάνει υψηλό κύρος με τον εθνικό προπονητή. Ο αμυντικός της Παρί ήταν στον αγωνιστικό χώρο και στους εννέα διεθνείς αγώνες υπό τις οδηγίες του 57χρονου. Λογικά και απόψε θα πάρει τη θέση του στο βασικό σχήμα  απέναντι στην Ιταλία. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές από ποια πλευρά.

Ο Φλικ  έχει πολλές επιλογές. Αν ο Κέρερ παίξει στα δεξιά, ο επιθετικά δυνατός Ντέιβιντ Ράουμ θα πρέπει να ξεκινήσει από τα αριστερά. Εάν μετακινήσει τον Κέρερ προς τα αριστερά, ο Γιόνας Χόφμαν ή ο Μπέντζαμιν Χένρικς  θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα.

Στο κέντρο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Κίμιχ και Γκορέτσκα είναι το δίδυμο των χαφ, ενώ με τους  τους Σανέ και Γκνάμπρι, ένα ακόμη δίδυμο της Μπάγερν θα παραταχθεί στις θέσεις των εξτρέμ από την αρχή, ενώ στη κορυφή τα πάντα συνηγορούν ότι θα δούμε τον Τόμας Μίλερ.

Συνεχίζει ο Φλικ να εμπιστεύεται τον Τίμο οι Βέρνερ;

Το μεγάλο πρόβλημα της κάλυψης του κεντρικού σέντερ φορ παραμένει για τους Γερμανούς.. Ως μοναδικός ηγέτης, ο Τίμο Βέρνερ στην πραγματικότητα δεν διανύει και τη καλύτερη δυνατή φόρμα αυτό το διάστημα. Σε επτά συμμετοχές υπό τον Φλικ, ωστόσο, σκόραρε έξι φορές. Είναι πολύ πιθανό ο εθνικός προπονητής να συνεχίσει να τον εμπιστεύεται. Η πρώτη εναλλακτική θα ήταν πιθανώς ο συμπαίκτης του στην Τσέλσι, Κάι Χάβερτς, ο οποίος παίζει συχνά εννιάρι με τους «Μπλε». Ο Λούκας Νμέτσα σχεδιάζεται ως τζόκερ.

Έτσι η αποψινή 11άδα απέναντι στους Ιταλούς αναμένεται να είναι η εξής: Νόιερ – Σουλε – Ρούντιγκερ- Κέρερ- Ραουμ – Γκορέτσκα – Κιμιχ – Γκναμπρι – Σανέ – Μίλλερ – Βέρνερ.

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.