Σον εναντίον Σαλάχ στο τελευταίο φιλικό της Ν. Κορέας πριν το Μουντιάλ

Μουντιάλ

Το τελευταίο φιλικό της Νοτίου Κορέας πριν το Μουντιάλ του 2022, θα φέρει αντιμέτωπους τους δύο πρώτους σκόρερ της Premier League.

Οι δυο κάτοχοι του Χρυσού Παπουτσιού της Premier League 2022  θα αναμετρηθούν σε φιλικό προετοιμασίας των εθνικών τους ομάδων για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Εθνική Ομοσπονδία της Κορέας έκανε πολλή δουλεία όσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε ένα διάστημα 12 ημερών θα αντιμετωπίσει 4 πολύ δυνατούς αντιπάλους (Βραζιλία, Χιλή, Παραγουάη, Αίγυπτο) και θα μπορέσει να τεστάρει τις ικανότητές της.
Μετά την κατάρρευση των συζητήσεων με την Αργεντινή για ένα φιλικό, η Ομοσπονδία κατάφερε να κλείσει την εθνική ομάδα της Αιγύπτου για το τελευταίο φιλικό.

Αυτός ο αγώνας έχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο καθώς οι 2 πρώτοι σκόρερ του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο (Σον και Σαλάχ) θα αναμετρηθούν. Αμφότεροι πέτυχαν 23 γκολ για τις ομάδες τους σε 38 παιχνίδια.

Ο Χέουνγκ-Μιν Σον έγινε ο πρώτος Ασιάτης ποδοσφαιριστής που κατακτά το Χρυσό Παπούτσι της Premier League, ενώ αυτό είναι το τρίτο βραβείο για τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Όσον αφορά τον φιλικό αγώνα, σε 17 προηγούμενες συναντήσεις των 2 ομάδων, η Νότια Κορέα έχει 5 νίκες, 7 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα και 5 νίκες έχει η Αίγυπτος. Η τελευταία αναμέτρηση των ομάδων έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2005, όταν η Αίγυπτος πήρε τη νίκη με 1-0.

Τέλος, η Νότια Κορέα, η οποία βρίσκεται στην 29η θέση στο ranking της UEFA, θα συμμετάσχει για 11η φορά στο Μουντιάλ, ενώ η Αίγυπτος, που βρίσκεται στην 32η θέση στην ίδια βαθμολογία, έμεινε εκτός διοργάνωσης.

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.