Νότια Κορέα: Εμπιστοσύνη σε ίδια πρόσωπα από τον Μπέντο

Ο Πάουλο Μπέντο δείχνει εμπιστοσύνη σε πρόσωπα της Εθνικής ομάδας που ήδη γνωρίζει.

Ανακοινώθηκε η αποστολή της Νότιας Κορέας για τα φιλικά προετοιμασίας που θα λάβουν χώρα από τις 2 έως τις 14 Ιουνίου. Ο προπονητής Πάουλο Μπέντο δείχνει να εμπιστεύεται παίκτες που ήδη γνωρίζει καθώς η αποστολή της ομάδας έχει πολύ λίγες νέες προσθήκες.

Η Νότια Κορέα θα φιλοξενήσει τη Βραζιλία στις 2 Ιουνίου, στις 6 την Χιλή, στις 10 του ίδιου μήνα την Παραγουάη και στις 14 την Αίγυπτο. Η εθνική ομοσπονδία της χώρας προσπάθησε να κλείσει το τελευταίο της φιλικό με την εθνική ομάδα της Αργεντινής αλλά κάτι τέτοιο δεν ολοκληρώθηκε. Οι Ασιάτες ήταν αρκετά άτυχοι με τους συνεχείς τραυματισμούς των παικτών τους και ο Πάουλο Μπέντο έβλεπε να ξεμένει από επιλογές όσο περνούσε ο καιρός.

Μια σταθερή επιλογή για το κέντρο της άμυνας της Κορέας, ο Κιμ Μιν-Χε που αγωνίζεται τη Φενέρμπαχτσε, επέστρεψε νωρίτερα στη χώρα του για να υποβληθεί σε επέμβαση στον αστράγαλο. Ο πιθανός αντικαταστάτης του, ο Κιμ Παρκ Γι-Σου τραυματίστηκε και αυτός, στον μηριαίο τένοντα. Η ατυχία όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς και ο μέσος Λι Χε-Σουνγκ υπέστη τραυματισμό στο δεξί γόνατο στο πρώτο του παιχνίδι μετά την επιστροφή του. Επιπλέον, 2 ακόμη διεθνείς με εμπειρία, οι Λι Ντονγκ-Γιεονγκ και Λι Ντονγκ-Γιουν είναι ανέτοιμοι λόγω τραυματισμών.

Οι συνεχόμενοι αυτοί τραυματισμοί πολύτιμων παικτών της ομάδας, ανάγκασαν τον Μπέντο να ανακοινώσει μια αποστολή μεγαλύτερη από ό,τι συνηθίζει αλλά μόνο 2 από αυτούς τους παίκτες κλήθηκαν για πρώτη φορά στην Εθνική τους ομάδα. Αυτοί είναι ο αμυντικός Χο Γιου-Μιν που αγωνίζεται στην Ντάτζεον Χάνα Σίτιζεν και ο μέσος Κιμ Ντονγκ-Χουν της Γκανγκουόν. Ο Χο ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα κάτω των 23 ετών.

«Είναι ένα σέντερ μπακ το οποίο καλύπτει σωστά τους χώρους. Είναι όσο «επιθετικός» χρειάζεται στα αμυντικά του καθήκοντα», δήλωσε για αυτόν ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Κορέας, Πάουλο Μπέντο.

«Έχουμε κάποια προβλήματα στην αμυντική γραμμή, ιδιαίτερα στα σέντερ μπακ και αυτό αποτελεί ευκαιρία για αυτόν. Αν και στην ομάδα του αγωνίζεται διαφορετικά σε αυτή τη θέση, είναι σημαντικό να τον δούμε σε έναν διαφορετικό ρόλο τώρα. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα παρά τις σημαντικές απουσίες παικτών που έχουμε. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε 4 πολύ δυνατούς αντιπάλους μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο Μπέντο στη διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου.

Στην κορυφή της επίθεσης, είναι δεδομένο, πως θα βρίσκεται ο Χέουνγκ-Μιν Σον, ο σούπερ σταρ της ομάδας, ο οποίος κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι της Premier League. Ο αρχηγός της Νότιας Κορέας πέτυχε 23 γκολ στο πρωτάθλημα και έγινε ο πρώτος Ασιάτης ποδοσφαιριστής που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο.

«Είναι ένα πολύ καλό επίτευγμα για αυτόν και όλοι μας θέλουμε να του δώσουμε συγχαρητήρια γιατί είναι μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή», δήλωσε ο προπονητής του Σον στην εθνική ομάδα.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ η Νότια Κορέα θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, την Ουρουγουάη και την Γκάνα στον όμιλο Η. Αυτή θα είναι η 10η συνεχόμενη παρουσία της σε Μουντιάλ και 11η συνολικά. Έχουν καταφέρει να περάσουν τη φάση των ομίλων 2 φορές. Η πρώτη ήταν το 2002, όταν έφτασαν στα ημιτελικά και η δεύτερη το 2010 όταν αντιμετώπισαν στην Ουρουγουάη στη φάση των 16.