Το μοναδικό Μουντιάλ που δεν ανυπομονώ να αρχίσει

Μουντιάλ

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τέτοια εποχή θα ετοιμαζόμασταν να δούμε Μουντιάλ με τρόπο παραδοσιακό.

Βέβαια με τη ζέστη να έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια, παραδεχτείτε το δίχως ντροπή, η τηλεόραση δεν βγαίνει πια στο μπαλκόνι αλλά παραμένει ακλόνητη πλησίον του κλιματιστικού.

Νοέμβρη μήνα λοιπόν η σέντρα στο Κατάρ, την πρώτη αραβική χώρα που θα φιλοξενήσει τέτοιο τουρνουά, στην σκιά των σοβαρών καταγγελιών για τις απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες εργάτες. Οι αναφορές σε τουλάχιστον 20.000 θανάτους προκαλούν ανατριχίλα, που κανένα λούσο και κανένα χαμογελαστό ενσταντανέ του Τζιάνι Ινφαντίνο δεν μπορεί να επισκιάσει.

Και την ώρα που σεΐχηδες και FIFA εξακολουθούν να παίζουν τους καθησυχαστικούς, έρχεται το σκανδιναβικό ρεπορτάζ αναφορικά με τα ξενοδοχεία που δεν δέχονται ομοφυλόφιλους (!) να δώσει το οριστικό σκαμπίλι.

Εν έτει 2022 αυτά, την ώρα που Καταριανός αξιωματούχος εξηγούσε τον Απρίλιο ότι «αν ένας φίλαθλος σηκώσει τη σημαία με το ουράνιο τόξο και του την πάρω, δεν θα είναι επειδή το θέλω ή για να τον προσβάλλω, αλλά για να τον προστατεύσω. Διότι αν δεν το κάνω, κάποιος άλλος γύρω του ίσως του επιτεθεί.

Δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη συμπεριφορά κάθε ανθρώπου. Αν θέλετε να επιδεικνύετε τις απόψεις σας για την κοινότητα LGBT+, μπορείτε να το κάνετε σε μια κοινωνία όπου είναι αποδεκτό. Δεν θα αλλάξουμε θρησκεία για 28 ημέρες».

I rest my case, που λένε και οι Εγγλέζοι. Δικαίωμά σας να μην αλλάξετε θρησκεία για 28 ημέρες, δικαίωμά μου να μην αλλάξω τα πιστεύω μου για το σχετικό χρονικό διάστημα.

Παγκόσμιο Κύπελλο με γήπεδα χτισμένα πάνω σε πτώματα και με περιορισμούς λόγω θρησκείας κατά το 23ο έτος του 21ου αιώνα; Μπορούμε και καλύτερα. Όλα αυτά που προαναφέρθηκαν, έχουν κόψει κάθε όρεξη για μπάλα. Πείτε με παράξενο, πείτε με ό,τι θέλετε, σεβαστό. Είναι το μοναδικό Μουντιάλ που δεν ανυπομονώ να αρχίσει. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, η σκέψη των ημερών θα ήταν «κοίτα να δεις, τώρα κανονικά θα άρχιζε αλλά πρέπει να περιμένουμε έξι μήνες».

Μπα. Αδιάφορο. Ας αρχίσει όποτε θέλει ή κι ας μην αρχίσει. Κι όλα αυτά στην τελευταία έκδοση του θεσμού με 32 ομάδες, πριν αρχίσουν οι νέες αστειότητες με 48, ομίλους των τριών και λοιπές γραφικότητες…

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.