Καλά και κακά νέα για τη Νότια Κορέα ενόψει του Μουντιάλ

Νότια Κορέα

Καλά και κακά νέα περίμεναν αυτήν την εβδομάδα τους προπονητές των Εθνικών Ομάδων της Νότιας Κορέας

Η προετοιμασία όλων των εθνικών ομάδων ξεκινάει σιγά σιγά ενόψει του Μουντιάλ του Κατάρ. Τα πρωταθλήματα φτάνουν στο τέλος τους και οι εθνικές ομάδες αρχίζουν να φτιάχνουν το πρόγραμμά τους, κλείνοντας τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας.

Ο προπονητής της Κορέας, Πάουλο Μπέντο, σίγουρα θα είναι ευχαριστημένος με την προετοιμασία που έχει διοργανώσει η Εθνική Ομοσπονδία της χώρας, τον Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα, οι Ασιάτες θα υποδεχθούν 3 πολύ δυνατούς αντιπάλους τους οποίους θα αντιμετωπίσουν σε φιλικές αναμετρήσεις.

Η πρώτη και πιο συναρπαστική αναμέτρηση είναι αυτή κόντρα στη Βραζιλία, στις 2 Ιουνίου. Ο αγώνας αποτελεί μέρος της επετείου των 20 χρόνων από το Μουντιάλ του 2002, το οποίο έλαβε χώρα στη Νότια Κορέα. Ο κόσμος αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο και ο Μπέντο θα βρει ευκαιρία να τεστάρει τους παίκτες κόντρα σε μια πολύ ισχυρή ομάδα.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, έχει προγραμματιστεί φιλικό κόντρα στη Χιλή και μετά σειρά έχει η Παραγουάη. Όπως γίνεται αντιληπτό, μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είναι ο προπονητής των Ασιατών, καθώς θα μπορεί να βγάλει πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για την τελική φάση της διοργάνωσης. Επιπλέον, είναι πιθανό να υπάρξει άλλο ένα φιλικό στις 14 του ίδιου μήνα, αλλά κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει γίνει επίσημο.

Όσον αφορά την, εθνική ομάδα της Κορέας U23, τα νέα δεν είναι τα καλύτερα. Ο προπονητής της συγκεκριμένης εθνικής, Χουάνγκ Σουν-Χόνγκ, ο οποίος σκόραρε το πρώτο γκολ του Μουντιάλ του 2002, προετοίμαζε την ομάδα του για τους Ασιατικούς Αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για τον Σεπτέμβριο. Σε αυτούς τους αγώνες η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου είναι πολύ σημαντικό γεγονός ειδικά για τους Νοτιοκορεάτες, καθώς με αυτό απαλλάσσονται από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Χέουνγκ Μιν Σον, της Τότεναμ, πριν τέσσερα χρόνια).
Οι Ασιατικοί Αγώνες θα λάμβαναν χώρα στην Κίνα, στην πόλη της Γκουνακζού. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ασίας, όμως, ανακοίνωσε την αναβολή τους. Αυτό, βέβαια, δεν αποτέλεσε έκπληξη λόγω των υψηλών περιορισμών που ισχύουν στην Κίνα, έναντι της νόσου COVID-19.

Αυτό που μένει να φανεί είναι το τι ακριβώς θα γίνει με τη διοργάνωση και τι κανόνες θα ισχύσουν σε αυτή. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν το 2021 οι παίκτες των ομάδων U23, συμμετείχαν στις διοργανώσεις αυτών των ηλικιών παρά το γεγονός πως είχαν φτάσει 24 χρονών. Κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβεί και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Τέλος, ο προπονητής της Νότιας Κορέας U23, Χουάνγκ Σουν-Χόνγκ δήλωσε πως είναι έτοιμος για κάθε κατάληξη σε αυτό το ζήτημα. Επίσης τόνισε πως αν οι Ασιατικοί Αγώνες μετακινηθούν για το 2023, θα συνεργαστεί αρμονικά με την Εθνική Ομοσπονδία της Κορέας για να είναι η ομάδα άψογα προετοιμασμένη.