Ελβετία, Βραζιλία και Σερβία: Μια αχώριστη τριπλέτα

Ελβετία Βραζιλία Σερβία

Σύμπτωση, κάρμα, μοίρα, τύχη ή όπως αλλιώς θέλετε να το πούμε, η Ελβετία με τη Βραζιλία και τη Σερβία έχουν γράψει ιστορία στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Φέτος θα είναι η τρίτη φορά που Ελβετία, Βραζιλία και Σερβία θα συναντηθούν στη φάση των ομίλων, με το Καμερούν να συμπληρώνει την τετράδα στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Μουντιάλ 1950

Η πρώτη τους συνάντηση έγινε 72 χρόνια πριν. Στο Μουντιάλ του 1950, η διοργανώτρια Βραζιλία ήταν αντιμέτωπη στον 1ο όμιλο με τη Γιουγκοσλαβία, την Ελβετία και το Μεξικό. Την πρόκριση από τον όμιλο πήραν οι Βραζιλιάνοι, συγκεντρώνοντας 5 βαθμούς με το σύστημα 2-1-0. Αναλυτικά οι αγώνες του ομίλου είχαν ως εξής:

1η αγωνιστική

Βραζιλία – Μεξικό 4-0

Γιουγκοσλαβία – Ελβετία 3-0

2η αγωνιστική

Βραζιλία – Ελβετία 2-2

Γιουγκοσλαβία – Μεξικό 4-1

3η αγωνιστική

Βραζιλία – Γιουγκοσλαβία 2-0

Ελβετία – Μεξικό 2-1

Μουντιάλ 2018

Χρειάστηκε 68 χρόνια για να βρεθούν και πάλι στον ίδιο όμιλο, με τη Γιουγκοσλαβία να είναι πλέον Σερβία. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, η Βραζιλία ήταν στον 5ο όμιλο με τη Σερβία, την Ελβετία και την Κόστα Ρίκα. Την πρόκριση στην επόμενη φάση πήραν οι Βραζιλιάνοι και οι Ελβετοί με 7 και 5 βαθμούς αντίστοιχα. Αναλυτικά οι αγώνες του ομίλου είχαν ως εξής:

1η αγωνιστική

Κόστα Ρίκα – Σερβία 0-1

Βραζιλία – Ελβετία 1-1

2η αγωνιστική

Βραζιλία – Κόστα Ρϊκα 2-0

Σερβία – Ελβετία 1-2

3η αγωνιστική

Σερβία – Βραζιλία0-2

Ελβετία – Κόστα Ρίκα 2-2

Μουντιάλ 2022

Φέτος, στο Κατάρ, μπορούμε να πούμε πως τρίτωσε το «κακό». Η Βραζιλία και πάλι είναι το φαβορί για την πρόκριση, όμως ο όμιλος είναι δύσκολος και όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα να ελπίζουν. Μένει να δούμε ποιοι θα καταφέρουν να καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις.