Αυτόν συμβουλεύτηκε ο Τίτε ενόψει Μουντιάλ για τη «Σελεσάο»

Ο Τίτε παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στη Marca. Μίλησε για το Μουντιάλ, τον Γκουαρντιόλα, αλλά και μια συμβουλή από τον Αντσελότι.

Η ισπανική εφημερίδα «Marca» φιλοξένησε δηλώσεις του Τίτε. Ο εκλέκτορας της Βραζιλίας έχει γνωστοποιήσει πως θα αποχωρήσει από τον πάγκο της «Σελεσάο» μετά το πέρας του Μουντιάλ του Κατάρ. Η βραζιλιάνικη ομοσπονδία βρίσκεται πια σε αναζήτηση του διαδόχου του, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι ένας από αυτούς. Ο Τίτε σχολίασε την προοπτική αυτή μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώρησε.

«Η ζωή έχει κύκλους κι εγώ κοντεύω να ολοκληρώσω τον δικό μου στη Βραζιλία. Θα έρθει άλλος στη θέση μου. Έτσι είναι η ζωή. Δεν μου κόστισε η απόφαση αυτή καθώς ήρθε με μεγάλη ωριμότητα. Δεν πρόκειται να ξοδέψω ενέργεια στο να σκέφτομαι αν θα συνεχίσω, αν όχι… Πρέπει να κερδίσω το Μουντιάλ! Πάντα οι αλλαγές είναι για καλό. Θέλω να ξεκουραστώ μετά το Κατάρ, η οικογένειά μου με χρειάζεται, όπως κι εγώ», ανέφερε αρχικά ο Τίτε.

«Με βοήθησε πολύ ο Αντσελότι»

Ο Τίτε έκανε ειδική μνεία στον Κάρλο Αντσελότι και τη βοήθεια που έχει πάρει από αυτόν. Τόσο πριν οκτώ χρόνια όσο και πρόσφατα. «Ο Αντσελότι κι εγώ έχουμε συνεργαστεί και με έχει βοηθήσει. Πριν αναλάβω τη Βραζιλία, το 2014 είχα βρεθεί στη Μαδρίτη για μια βδομάδα και είχα παρακολουθήσει από κοντά τις προπονήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα τελευταία μιλούσαμε στο τηλέφωνο, δεν τον έχω δει. Έχουμε μια σχέση με πολύ σεβασμό. Τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε το 2014. Πρόσφατα του ζήτησα συμβουλή για τον Βινίσιους. Πώς μπορώ να τον χρησιμοποιήσω για να αποδώσει τόσο καλά όσο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και μου είπε τα μυστικά του».

Σχετικά με τον Γκουαρδιόλα, ο Τίτε ανέφερε: «Απομένει πολύς χρόνος. Υπάρχουν σπουδαίοι Βραζιλιάνοι τεχνικοί. Έχω πάρα πολλά σημαντικά πράγματα για να σκεφτώ αυτή τη στιγμή για να σταθώ σε αυτό. Αν και δεν έχω δικαίωμα να εκφέρω γνώμη, προτιμώ Βραζιλιάνο προπονητή για διάδοχό μου».