Τελικός Μουντιάλ 2022:Η τεχνολογία έδειξε το νικητή

Οι εταιρείες Seedtag και FiveThirty's SPI μέσω των συστημάτων τους έδειξαν ποια ομάδα θα είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει ξεκινήσει καθώς δισεκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι σε όλο τον κόσμο περιμένουν με αγωνία ποια ομάδα θα στεφθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Σήμερα (18/12) Αργεντινή και Γαλλία θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι στοιχηματικές εταιρίες μπορεί να μην δίνουν καμία ομάδα ως φαβορί μέχρι στιγμής, αλλά ας δούμε τι έχει να πει η τεχνητή νοημοσύνη για το αποτέλεσμα.

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της ισπανικής διαφημιστικής εταιρείας Seedtag προβλέπει ότι η Γαλλία θα είναι η μεγάλη νικήτρια του Μουντιάλ. Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με το μοναδικό όνομα «LIZ», το οποίο ανέλυσε δεδομένα αγώνων, λαμβάνοντας υπόψη σχετικά άρθρα που είχαν δημοσιευτεί για κάθε φιναλίστ και το ενδιαφέρον που προκάλεσαν.

Η εταιρεία έλαβε επίσης υπόψη το πως αξιολογούνται οι πολυτιμότεροι παίκτες της κάθε ομάδας, αλλά και την ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση. Έτσι λοιπόν έδωσε 37% πιθανότητες νίκης στην Γαλλία και 31% στην Αργεντινή.

Από την άλλη, οι υπερυπολογιστές του FiveThirty’s SPI βγάζουν νικήτρια την Αργεντινή με 47% πιθανότητες.