Παραμένει στη Γαλλία μέχρι το Euro ο Ντεσάν

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ ενίσχυσε την πίστη της γαλλικής ομοσπονδίας στον 54χρονο προπονητή, η οποία σκοπεύει να τον κρατήσει μέχρι το 2024.

Η Γαλλία έφτασε για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ στα ημιτελικά, χάρη στη χθεσινή νίκη της με 2-1 επί της Αγγλίας. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν διεκδικεί και τη δεύτερη διαδοχική κατάκτηση, κάτι που έχει πετύχει μόνο ένας προπονητής στο παρελθόν.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Γαλλίας μοιάζει απόλυτα ικανοποιημένη με το έργο του Ντεσάν, καθώς σύμφωνα με την “Parisien” η πρόκριση στα ημιτελικά ενεργοποίησε μια οψιόν στο συμβόλαιο του Γάλλου προπονητή, με την οποία θα παραμείνει στον πάγκο των “μπλε” μέχρι το Euro του 2024.

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του προημιτελικού με την Αγγλία, ο ίδιος είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά:

«Όλα στην ώρα τους. Είναι πολύ καλό να πετυχαίνεις τους στόχους που σου έχει θέσει ο πρόεδρος, είναι χαρούμενος και φαντάζομαι πολλοί άνθρωποι είναι χαρούμενοι στην Γαλλία, αλλά μου αρέσει να απολαμβάνω αυτό που έχουμε πετύχει και πάλι, αυτό είναι, να είμαστε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες τέσσερις ομάδες του κόσμου. Τώρα σκέφτομαι το παιχνίδι της Τετάρτης (14/12), τίποτα περισσότερο».