Μαρόκο – Πορτογαλία 1-0: Συνεχίζουν να γράφουν ιστορία οι τρελοί Μαροκινοί

Η ξέφρενη πορεία του Μαρόκου δεν σταμάτησε ούτε στα προημιτελικά, με την ομάδα του Ρεγκραγκί να αφήνει εκτός συνέχειας την Πορτογαλία του Ρονάλντο.

Παίζοντας με ψυχή και πάθος, το Μαρόκο νίκησε 1-0 την Πορτογαλία για να γίνει η πρώτη αφρικανική αλλά κι η πρώτη αραβική ομάδα στην ιστορία του Μουντιάλ που φτάνει τα ημιτελικά. Απογοητευτική η ομάδα του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ματς

Όπως αναμενόταν, το Μαρόκο παραχώρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Πορτογάλους, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις για να δημιουργήσει ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα. Η Πορτογαλία έψαχνε συνεχώς με μακρινές μπαλιές του Μπρούνο Φερνάντες στην πλάτη της άμυνας τον τρόπο για να ανοίξει την άμυνα του Μαρόκου, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο Ζοάο Φέλιξ είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, όταν η κεφαλιά του στο 5ο λεπτό μετά από φάουλ κατέληξε στον Μπόνο, που έδιωξε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα, η αφρικανική ομάδα απείλησε με κεφαλιά του Εν Νεσίρι στο 7’ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ντιόγκο Κόστα. Με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο παίκτη ανησύχησε τους Πορτογάλους το Μαρόκο στο 26′, πάλι όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Φέλιξ έχασε καλή ευκαιρία με σουτ του που μπλόκαρε ο Ελ-Γιαμίκ. Τρίτη και “φαρμακερή” ήταν η κεφαλιά του Εν Νεσίρι στο 42′, με την οποία ο Μαροκινός άνοιξε το σκορ. Μετά από εξαιρετική κούρσα του Ατίγιατ-Άλαχ και σέντρα από τα αριστερά, ο πολύ κακός υπολογισμός του Πορτογάλου τερματοφύλακα έδωσε την ευκαιρία στον στράικερ της Σεβίλλης να στείλει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα.

Το Μαρόκο ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου, όταν από φάουλ του Ζίγες η μπάλα πέρασε, ο Κόστα απέκρουσε ασταθώς κι από κόντρα στον Ελ-Γιαμίκ η Πορτογαλία κέρδισε άουτ. Όπως ήταν λογικό, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση και το Μαρόκο οπισθοχώρησε. Ο Μπρούνο Φερνάντες έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 64′, όταν από πάσα από τα αριστερά έκανε άψογο κοντρόλ και σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, αστοχώντας ελάχιστα. Παρά τον τραυματισμό του αρχηγού Σάις, το Μαρόκο άντεξε την πίεση και δεν επέτρεψε στην Πορτογαλία να γίνει πολύ απειλητική. Ο Φέλιξ είχε μία ακόμη ευκαιρία με διαγώνιο σουτ, στο 83′ το οποίο απέκρουσε θεαματικά ο Μπόνο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρονάλντο έπιασε δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε ξανά ο Μπόνο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο νεοεισελθών Τσεντίρα αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε δύο λεπτά για τους Μαροκινούς. Ο Αμπουχλάλ έχασε τεράστια ευκαιρία να “κλειδώσει” το ματς με χαμένο τετ-α-τετ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, κι ο Πέπε πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή ένα λεπτό μετά, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο και να σώσει το παιχνίδι. Το 1-0 έστειλε το Μαρόκο στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσει τον νικητή της βραδινής αναμέτρησης Αγγλία – Γαλλία. Για τέταρτη συνεχή διοργάνωση η Πορτογαλία δεν κατάφερε να ξεπεράσει την προημιτελική φάση, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να λέει πικρό “αντίο” στο Μουντιάλ και πιθανότατα στην εθνική ομάδα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Μαρόκο – Πορτογαλία 1-0

Σκόρερ: Εν Νεσίρι (42’)

Κίτρινες: Ντάρι / Βιτίνια

Κόκκινη: Τσεντίρα

Μαρόκο (4-3-3, Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο – Χακίμι, Ελ-Γιαμίκ, Σάις (57’ Ντάρι), Ατίγιατ-Άλαχ – Ουναΐ, Άμραμπατ, Άμαλα (65’ Μπενούν) – Ζίγες (81’ Αμπουχλάλ), Μπουφάλ (82’ Τζαμπράνε), Εν Νεσίρι (65’ Τσεντίρα)

Πορτογαλία (4-1-2-3, Φερνάντο Σάντος): Κόστα – Νταλότ (79’ Όρτα), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο (51’ Κανσέλο) – Νέβες (51’ Ρονάλντο) – Μπερνάρντο Σίλβα, Οτάβιο (69’ Βιτίνια) – Μπρούνο Φερνάντες, Φέλιξ, Ράμος (69’ Λεάο)