Ολλανδία – Αργεντινή 2-2 (3-4 πεν.): Μαρτίνεζ λαμπρός οδηγεί την Αλμπισελέστε στα ημιτελικά

Με ήρωα τον Εμιλιάνο Μαρτίνεζ η Αργεντινή επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι έπειτα από έναν συγκλονιστικό προημιτελικό

Τι είδαμε θέε μου! Ένα ματς για τα βιβλία της ιστορίας, ένα παιχνίδι ορισμός των Μουντιάλ. Η Ολλανδία μπόρεσε να γυρίσει από την κόλαση του 2-0 στην κανονική διάρκεια, με γκολ buzzer – beater ωστόσο είδε τον Εμιλιάνο Μαρτίνεζ να αποκρούει δύο πέναλτι στην γνωστή διαδικασία και να παίρνει μία παλικαρίσια πρόκριση, για τα ημιτελικά. Λυτρώθηκε επιτέλους ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ, εκτελώντας το τελευταίο πέναλτι.

Το ματς: 

Οι δύο ομάδες προχώρησαν σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, αφού καμία δεν κατάφερε να επιβάλλει το παιχνίδι της. Ορισμένα σουτ εκτός επριοχής ή εντός αλλά χωρίς δύναμη δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες. Στο 35′ έπειτα από τρομερή ασίστ του Μέσι, ο Μολίνα άνοιξε το σκορ. Το παιχνίδι κύλησε με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, με την «Αλμπισελέστε» να κερδίζει πέναλτι στο 71′. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση του, γράφοντας το 2-0.

Το ματς βέβαια μας έκρυβε… τρομερές συγκινήσεις. Ο Βέκγκορστ μείωσε με κεφαλιά στο 83ο λεπτό ενώ στο τέλος, ο Κόπμαϊνερς εκτέλεσε με πάσα και έπιασε στον ύπνο την άμυνα της αντιπάλου”, ο ίδιος δράστης με πριν, πήρε την μπάλα, γύρισε κι έκανε το 2-2, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Η παράταση δεν είχε σπουδαίες φάσεις, πλην ενός δοκαριού του Έντσο στο 119′, με το ματς να οδηγείται στα πέναλτι. Εκεί ο Μαρτίνεζ απέκρουσε δύο σερί εκτελέσεις των Φαν Ντάικ και Μπερχάουζ, με τον Λαουτάρο τελείωσε την υπόθεση νίκη.

Η ταυτότητα του αγώνα: 

Ολλανδία – Αργεντινή: 2-2 κ.δ 3-4 πέναλτι

Σκόρερς: Βέγκχορστ 83′, 99′ / Μολίνα 35′, Μέσι 71′

Κάρτες: Μπεργκβάιν, Ντεπάι, Βέγκχορστ, Τίμπερ, Ντάμφρις / Παρέδες, Ακούνια, Μοντιέλ, Πετσέλα

Ολλανδία (Φαν Χάαλ 3-4-3): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Ντε Ρον (46′ Μπέρχαουζ), Φρ. ντε Γιονγκ, Μπλιντ (65′ Λ. ντε Γιονγκ), Ντεπάι (79′ Βέχορστ), Χάκπο (113′ Λανχ), Μπέρχβαϊν (46′ Κόπμαϊνερς)

Αργεντινή (Σκαλόνι 4-3-3): Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (106′ Μοντιέλ), Ρομέρο (78′ Πεσέλα), Οταμέντι, Λι. Μαρτίνες (112′ Ντι Μαρία), Ακούνια (78′ Ταγλιαφίκο), Ντε Πολ (66′ Παρέδες), Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Άλβαρες (82′ Λα. Μαρτίνες), Μέσι