Εθνική Γερμανίας: Συνεχίζει με Φλικ

Ο Χάνσι Φλικ θα παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας, μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδίας.

Ο δεύτερος συνεχόμενος αποκλεισμός της Γερμανίας από τη φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο έφερε εξελίξεις στη γερμανική ομοσπονδία. Η απομάκρυνση του Όλιβερ Μπίρχοφ  από θέση του αθλητικού διευθυντή της εθνικής ομάδας έφερε την Τετάρτη (7/12) μίτινγκ

Παρόντες ήταν ο Χάνσι Φλικ, ο πρόεδρος της DFB, Μπερντ Νόιεντορφ, και ο πρόεδρος της DFL (ένωση Bundesliga – 2. Bundesliga), Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε. Σε αυτή τη συνάντηση αποφασίστηκε να συνεχίσουν με τον Γερμανό τεχνικό, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν αβέβαιο.

“Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον Χάνσι Φλικ πως αυτός και το σταφ του θα πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί. Το Euro 2024 είναι μεγάλη ευκαιρία για το ποδόσφαιρο στη Γερμανία” δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του ο Γερμανός προπονητής τόνισε: “Το προπονητικό μου σταφ και εγώ είμαστε αισιόδοξοι για το Euro στη χώρα μας. Μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα από αυτά που δείξαμε εκεί. Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία, πήραμε το μάθημά μας”.

Πλέον το μόνο θέμα που μένει ανοιχτό είναι να δούμε ποιος θα είναι ο διάδοχος του Όλιβερ Μπίρχοφ, με τα ονόματα των  των Φρέντι Μπόμπιτς και Ματίας Ζάμερ, να είναι αυτά που έχουν ακουστεί.