«Μεταγραφή» από τη Γαλλία θέλει η Τυνησία

Μουντιάλ

Μεταγραφές σε συλλογικό επίπεδο γίνονται κάθε σεζόν. Ωστόσο, γίνονται και σε εθνικό. Κάτι τέτοιο θέλει να κάνει η Τυνησία, λίγο μήνες πριν το Μουντιάλ.

Σύμφωνα με Βρετανικά δημοσιεύματα, οι Βορειό-Αφρικανοί θέλουν να επαναπατρίσουν το Γιαν Βάλερι για τις ανάγκες του Μουντιάλ στο Κατάρ.  Ο 23χρονος δεξιός μπακ που ανήκει στη Σαουθάμπτον, έχει καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του, ούσα Τυνήσια. Παράλληλα,  έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις με τις μικρές ομάδες της Εθνικής Γαλλίας. Αυτό, δεν είναι εμπόδιο για το νεαρό αμυντικό, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA, εάν κάποιος ποδοσφαιριστής παίξει με τις χαμηλότερης ηλιακά ομάδες μια χώρας-στην περίπτωση μας ο Βάλερι έχει παίξει με τη Γαλλία- και δεν αγωνιστεί καθόλου με την αντρική, μπορεί να αλλάξει χώρα.

Ο Γαλλοτυνήσιος, δεν έχει κληθεί από του Παγκόσμιους πρωταθλητές καμιά φορά στις τάξεις της πρώτης ομάδας. Αυτό είδαν οι άνθρωποι της Τυνήσιας ομοσπονδίας και θέλησαν να αλλάξουν υπηκοότητα στο Γιαν Βάλερι. Επιπλέον, ο 23χρονος, «κέντρισε» τα ποδοσφαιρικά βλέμματα πάνω του, από το μέσο της σαιζόν και μετά, ιδίως στον αγώνα με την Άρσεναλ (1-0 για τους «Άγιους»). Στο συγκεκριμένο ματς, εκλήθη από το προπονητή της ομάδας του, Ραλφ Χάσενχουτλ, εκτάκτως, καθώς στην προηγούμενη αναμέτρηση υπέστησαν βαριά ήττα με 0-6 από την Τσέλσι. Έτσι, θέλοντας να ενισχύσει την άμυνά του, επέλεξε το Γιαν Βάλερι. Παράλληλα, από το παραπάνω αγώνα και έπειτα, όποτε έπαιζε ο Βάλερι, η Σαουθάμπτον, παρέμενε αήττητη.

Ακόμη, ο Αυστριακός προπονητής, έπλεξε το εγκώμιο για τον 23χρονο αμυντικό. Αρχικά τόνισε για την αλλαγή θέσης που επηρέασε το Βάλερι στην αρχή της σαιζόν μετά το τέλος του Τσέλσι-Σαουθάμπτον για το Carabao Cup, εκεί όπου οι «μπλε» προκρίθηκαν στα πέναλτι: «Όταν έπαιξε ως τρίτος σέντερ μπακ  ήξερα ότι ήταν δυνατός εκεί, αλλά τώρα το να μπεις στην τετράδα και να αμύνεσαι σε μια τετράδα είναι πολύ διαφορετικό και πρέπει να έχεις περισσότερη ποιότητα για να διαβάζεις το παιχνίδι και να είσαι έξυπνος σε κάποιες στιγμές. Αλλά πρέπει να πω, ήταν φανταστικός».

Η Τυνησία, έχει το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί. Φυσικά, δεν είναι άλλο από την παρουσία της στους ομίλους του Μουντιάλ. Εάν ο Βάλερι, επιλέξει εν τέλει τη χώρα καταγωγής της μητέρας του, θα ανεβάσει αυτόματα τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Πλέον, πρέπει να δούμε πως θα κινηθεί η μεν Τυνήσια ομοσπονδία και δε ο Γαλλοτυνήσιος ποδοσφαιριστής, ώστε μέχρι τα φιλικά του Ιουνίου, να καταλήξουν σε συμφωνία.