Ελβετία: Μια σειρά ασθενειών κόστισε το ματς με την Πορτογαλία

Όπως αποκάλυψε ο προπονητής της εθνικής Ελβετίας, Μουράτ Γιακίν, αρκετοί παίκτες ταλαιπωρήθηκαν από ίωση πριν το ματς της φάσης των "16".

Με το οδυνηρό 6-1 από την Πορτογαλία, η Ελβετία αποχαιρέτησε με τον χειρότερο τρόπο το Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς αποκλείστηκε στη φάση των “16”. Ωστόσο, κάτι που δεν ήταν γνωστό προηγουμένως είναι τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε η ομάδα και της έκαναν ζημιά στο παιχνίδι.

Όπως δήλωσε ο προπονητής της “Nati”, Μουράτ Γιακίν, η προετοιμασία της ομάδας του δεν έγινε στο 100%, καθώς ορισμένοι παίκτες επηρεάστηκαν από μια σειρά ασθενειών.

Ο Γιακίν είπε: «Δυστυχώς, ο Βίντμερ είχε κρυώσει. Το ίδιο και ο Σερ. Του κόπηκε η ανάσα στο ημίχρονο. Ο Ελβέντι είχε επίσης πυρετό. Δεν ήταν πλήρως έτοιμος. Ο Σερ δεν ήταν ο εαυτός του». Να σημειώσουμε ότι ο Σερ έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Ο κόουτς της Ελβετίας δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, τονίζοντας πως δεν ήταν αυτός ο λόγος της βαριάς ήττας από την Πορτογαλία: «Πρέπει να δεχτούμε αυτή την ήττα και να συγχαρούμε την Πορτογαλία. Ήταν η καλύτερη ομάδα απόψε. Μας εξέπληξαν. Χάσαμε ένα παιχνίδι σήμερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι και να κατακρίνουμε τα πάντα. Η ομάδα έχει δείξει μεγάλο ομαδικό πνεύμα. Αλλά αυτή η ήττα πονάει. Το σκορ και ο τρόπος της ήττας με στεναχώρησαν».