Μαρόκο – Ισπανία: 0-0 (3-0 πεν): Θρίαμβός για το Μαρόκο

Μεγάλη πρόκριση για το Μαρόκο, το οποίο πήρε την πρόκριση κόντρα στην Ισπανία στην διαδικασία των πέναλτι.

Ιστορική πρόκριση για τους Μαροκινούς στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάνοντας την έκπληξη και κερδίζοντας τους Ισπανούς στα πέναλτι.

Από άποψη ποιότητας, ήταν ένας κάτω του μετρίου αγώνας.  Στο πρώτο μέρος είδαμε μόλις τέσσερις τελικές μπροστά από τις δύο εστίες.  Στο 25ο λεπτό οι «φούριας ρόχας» είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο ματς με τον Ασένσιο να σουτάρει από πλάγια θέση μετά από μακρινή μπαλιά του Άλμπα και τη μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, ήταν η σειρά των Μαροκινών να απειλήσουν. Στις  σέντρες των Χακίμι και Μπουφάλ, ο Αγκέρ πήρε την κεφαλιά, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ζίγες προσπάθησε να γυρίσει με το κεφάλι στον Εν Νεσίρι αλλά ο Λαπόρτ τον πρόλαβε τελευταία στιγμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε ιδιαίτερα η εικόνα του ματς.  Η κατοχή ήταν στα πόδια των Ισπανών, οι οποίοι δεν την αξιοποίησαν ποτέ, με εξαίρεση το σουτ του Όλμο στο 55ο λεπτό. Επόμενη ευκαιρία στο 81’ όταν και ο Νίκο Γουίλιαμς έκανε υπέροχη κάθετη πάσα στον φορ της Ατλέτικο, εκείνος δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία.

Στην παράταση από μια καλή ευκαιρία για τις δύο ομάδες. Στο 104’ ο Σεντίρα βγήκε τετ α τετ, όμως ο Σιμόν επενέβη. Οι Ισπανοί παραλίγο να «κλέψουν» την πρόκριση. Στις καθυστερήσεις σέντραρε ο Σαράμπια, Σολέρ πλάσαρε με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.

Στην διαδικασία των πέναλτι, οι Ισπανοί δεν ευστόχησαν σε  κανένα πέναλτι και έτσι το Μαρόκο βρίσκεται στην εξάδα.

Η ταυτότητα του αγώνα  

Μαρόκο – Ισπανία:  0-0 (3-0 πεν)

Σκόρερ: –

Κίτρινες: Σαΐς (90’) /Λαπόρτ (75’)

Διαιτητής:  Ραπαλλίνι

Μαρόκο (4-3-3, Ρεγκραγκί): Μπουνού – Χακιμί, Αγκουέρντ (Ελ Γιαμίκ 84’), Σαΐς, Μαζραουί (Αττιάτ-Αλλάλ 82’) – Ουναχί(Μπενούν 120’), Αμραμπάτ, Αμαλάχ (Σεντίρα 82’)-  Ζιγές, Εν Νεσιρί (Σαμπίρι 82’), Μπουφάλ (Εζ-Αμπντε 66’)

Ισπανία (4-3-3, Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (Μπαλντέ 98’), Γκάβι (Σολέρ 63’), Μπουσκέτς, Πέδρι, Τόρες (Γουίλιαμς 75’), Ασένσιο (Μοράτα 63’), Όλμο (Φάτι 98’)