Πρώτος σκόρερ ο Ζιρού, συνεχίζει ακάθεκτος ο Εμπαπέ

Τη πρώτη θέση στη κατάταξη των σκόρερ στη Γαλλία έχει από χθες ο Ολιβιέ Ζιρού και ο Εμπαπέ συνεχίζει ακάθεκτος με όλα τα ρεκόρ μπροστά του.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει σταματήσει να στέκεται όρθιος και να χειροκροτεί τον Κιλιάν Εμπαπέ καθώς ο Γάλλος σταρ συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μόλις 23 ετών, ο Εμπαπέ δημιούργησε ένα ιστορικό γκολ για τον Oλιβιέ Ζιρού και στη συνέχεια σκόραρε δύο ο ίδιος, καθώς η κάτοχος Γαλλία ξεπέρασε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το εμπόδιο της Πολωνίας.

Το εναρκτήριο γκολ του Ζιρού ένα λεπτό πριν το ημίχρονο ήταν το 52ο για τη χώρα του, επιτρέποντάς του να περάσει τον Τιερί Ανρί και να γίνει ο σκόρερ όλων των εποχών της Γαλλίας.

Το τελειωτικό χτύπημα του Εμπαπέ στο 74ο λεπτό σκότωσε κάθε προοπτική επιστροφής της Πολωνίας και βρήκε ξανά δίχτυα για να φτάσει τα εννέα γκολ σε μόλις 11 εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Είναι περισσότερα από όσα έχει σκοράρει οποιοσδήποτε παίκτης πριν από τα 24α γενέθλιά του (ο Πελέ κατείχε το ρεκόρ με επτά), περισσότερα γκολ καριέρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και το ίδιο ποσό με τον Λιονέλ Μέσι.

Μόνο ο Τζαστ Φοντέιν, ο οποίος σημείωσε 13 το 1958, έχει σημειώσει περισσότερα γκολ Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη Γαλλία από τον Εμπαπέ.

Ο Γερμανός Μίροσλαβ Κλόζε κατέχει το ρεκόρ όλων των εποχών με 16 γκολ σε 24 αγώνες, αλλά και αυτό το ρεκόρ είναι υπό αμφισβήτηση δεδομένου του ρυθμού που βρίσκεται.