Ένοπλη ληστεία στο σπίτι του Στέρλινγκ

Θύμα ένοπλης ληστείας έπεσε η οικογένεια του Ραχίμ Στέρλινγκ, με τον τελευταίο να ταξιδεύει άμεσα πίσω στην Αγγλία.

Λεπτομέρειες έχουν προκύψει για την ένοπλη ληστεία που ώθησε τον Ραχίμ Στέρλινγκ να εγκαταλείψει το στρατόπεδο της Αγγλίας και να πετάξει σπίτι του από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο επιθετικός της Τσέλσι, Στέρλινγκ, ξεκίνησε και τα δύο πρώτα παιχνίδια της Αγγλίας στο Κατάρ, σκοράροντας εναντίον του Ιράν και συμπληρώνοντας 68 λεπτά εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, λίγο πριν ανακοινωθούν οι ομάδες για την αναμέτρηση των «16» με τη Σενεγάλη, επιβεβαιώθηκε ότι ο 27χρονος δεν ήταν διαθέσιμος για επιλογή λόγω οικογενειακού θέματος.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι αυτό αναφερόταν σε ένοπλη ληστεία στο σπίτι του, η οποία συνέβη ενώ η αρραβωνιαστικιά του και τα παιδιά του βρίσκονταν μέσα. Περισσότερες λεπτομέρειες έχουν πλέον αναφερθεί, εν μέσω άλλων μελών της ομάδας της Αγγλίας που αυξάνουν την ασφάλεια στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τη The Scottish Sun, η αρραβωνιαστικιά του Στέρλινγκ, Πέιτζ Μίλιαν, σήμανε συναγερμό όταν κλάπηκαν ρολόγια αξίας 300.000 λιρών. Μια πηγή είπε στο δημοσίευμα ότι η αστυνομία βρισκόταν στο σπίτι του Στέρλινγκ – κοντά στη βάση προπόνησης Cobham της Τσέλσι – για αρκετές ώρες.

«Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε», δήλωσε στο ITV ο μάνατζερ της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αφού ρωτήθηκε αν ο Στέρλινγκ θα επιστρέψει για να ενταχθεί στην ομάδα στο Κατάρ. «Αυτή τη στιγμή, σαφώς η προτεραιότητα είναι να είναι με την οικογένειά του και θα το υποστηρίξουμε.

«Θα του επιτρέψουμε να έχει όσο χρόνο χρειάζεται», συνέχισε ο Σάουθγκεϊτ. «Πάει σπίτι του, ναι. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί αυτή τη στιγμή είναι μια κατάσταση που χρειάζεται χρόνο με την οικογένειά του για να αντιμετωπίσει και δεν θέλω να τον πιέσω».

Παρά την απουσία του Στέρλινγκ, η Αγγλία κατάφερε να αντιμετωπίσει την πρόκληση της Σενεγάλης και να φτάσει στα οκτώ τελευταία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επόμενος σταθμός για αυτούς είναι η σύγκρουση με τη Γαλλία, η οποία κέρδισε το τουρνουά το 2018 και νίκησε την Πολωνία με 3-1 στη δική τους ισοπαλία των τελευταίων 16.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον άνοιξε το σκορ για την Αγγλία με το πρώτο του γκολ στο τουρνουά, με τον Χάρι Κέιν να σπάει επίσης την πάπια του με προσπάθεια στην εκπνοή του ημιχρόνου. Ο Μπουκάγιο Σάκα άνοιξε το σκορ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, γυρίζοντας μια σέντρα του Φιλ Φόντεν πέρα από τον Εντουάρ Μεντί και η Σενεγάλη δεν μπόρεσε να μπει στο παρκέ.

«Ελπίζω ότι όλα είναι εντάξει με την οικογένεια του Ραχίμ στο σπίτι», είπε ο Χέντερσον. «Ελπίζω να επιστρέψει και να μπορέσει να τακτοποιήσει τα πάντα και ελπίζω ότι μπορεί να επιστρέψει, αλλά όλες οι σκέψεις και η υποστήριξή μας είναι μαζί του».

Η Αγγλία πρόκειται να αντιμετωπίσει τη Γαλλία στις 10 Δεκεμβρίου, με σέντρα στις 7 μ.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου, με το παιχνίδι να διεξάγεται στο ίδιο στάδιο Al Bayt όπου η Αγγλία νίκησε τη Σενεγάλη. Ο χώρος θα είναι ο ίδιος αν η ομάδα του Σάουθγκεϊτ φτάσει στον ημιτελικό στις 14 Δεκεμβρίου, όπου θα περιμένει ένας από το Μαρόκο, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ελβετία.