Μουντιάλ: Ήρθε το τέλος για το «it’s coming home» ;

μουντιάλ

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας σκέφτεται να αποσύρει το «it’s coming home» ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Ένα σύνθημα που ακούγαμε στις εξέδρες των γηπέδων της Ρωσίας πριν από τρία χρόνια στο Μουντιάλ 2018, με την Αγγλία να φτάνει έως τα ημιτελικά ίσως δεν το ξανακούσουμε.

Στην FA θεωρούν πως το συγκεκριμένο τραγούδι έχει καταντήσει αλαζονικό ως προς τους φιλάθλους των άλλων χωρών, με δεδομένο πως προϋποθέτει την οικειοποίηση του αθλήματος.

«Η FA αφουγκραζόταν πάντοτε τα αρνητικά στοιχεία του τραγουδιού, δίνοντας έμφαση στο ότι πρόκειται απλά για ένα τραγούδι ελπίδας. Ωστόσο, υπάρχει η αίσθηση ότι ίσως είναι η ώρα να αλλάξει αυτό. Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα και μία τεράστια ευκαιρία στο Κατάρ, συνεπώς ίσως είναι καλύτερο να κοιτάξουμε μπροστά αντί για πίσω. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν συμπεριλαμβάνεται στην αντιπαράθεση, αλλά ίσως να έχει κι εκείνος ανάμικτες αναμνήσεις από το 1996 αφού έχασε το καθοριστικό πέναλτι που μας πέταξε νοκ-άουτ από τα ημιτελικά».

Οι άνθρωποι της FA αν τελικά  αποσύρουν το επίσημο τραγούδι της Αγγλίας, θέλουν να δώσουν  προαγωγή, ενόψει Μουντιάλ στο δεύτερο κομμάτι-σήμα κατατεθέν των Τριών Λιονταριών, το «Sweet Caroline» του Neil Diamond.