Μουντιάλ 2022: Φαν Μπάστεν και Φαν ντερ Φάαρτ δεν ήταν ευχαριστημένοι από το ποδόσφαιρο της Ολλανδίας

Η Ολλανδία παρότι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο επί τις ΗΠΑ, οι Φαν Μπάστεν και Φαν ντερ Φάαρτ άσκησαν έντονη κριτική για το στυλ ποδοσφαίρου της.

Οι Φαν Μπάστεν και Φαν ντερ Φάαρτ με τις δηλώσεις τους έδειξαν πως είναι κατά του στυλ ποδοσφαίρου που παίζει η Ολλανδία στο ημίχρονο του αγώνα των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών παρά το προβάδισμα 2-0.

Οι δύο θρύλοι των «Οράνιε» ήταν καλεσμένοι στο πάνελ της δημόσιας τηλεόρασης NOS και άσκησαν σκληρή κριτική στην εθνική ομάδα της πατρίδας τους, ενώ εκείνη βρισκόταν με το 1,5 πόδι στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

«Δύο σπουδαία γκολ. Τα υπόλοιπα είναι για κλάματα. Ως λάτρης του ποδοσφαίρου, αναρωτιέμαι. Τι βλέπω; Μηδέν πρωτοβουλία. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο να είμαι περήφανος; Αν κατακτήσουμε το Μουντιάλ, όλοι θα είναι χαρούμενοι.
Αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το αντέξω (σ.σ. εννοεί το παιχνίδι της Ολλανδίας) για πολύ ακόμα. Όλοι αρχίσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο επειδή το βρίσκαμε διασκεδαστικό, σωστά; Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες διασκεδάζουν», είπε χαρακτηριστικά ο Φαν Μπάστεν.

Από την μεριά του ο Φαν ντερ Φάαρτ μίλησε συγκεκριμένα για τον Φρένκι ντε Γιονγκ: «Νομίζω ότι θα προτιμούσε να βρίσκεται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του τώρα. Θα ήθελε να πάει στον Φαν Χάαλ και να του πει ‘μπορείς να με βγάλεις, σε παρακαλώ;».