Αργεντινή – Αυστραλία 2-1 : Αγχώθηκε αλλά βρέθηκε στα προημιτελικά!

Την παρουσία της στα προημιτελικά του Μουντιάλ εξασφάλισε η Αργεντινή επικρατώντας με 2-1 της Αυστραλίας στο πλαίσιο της φάσης των «16» του θεσμού.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα αυτής και χωρίς να δυσκολευτεί σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό έφτασε στην τελική επικράτηση κόντρα στην χώρα της Ωκεανίας. Αντίπαλος στα προημιτελικά η Ολλανδία.

Το πρώτο μέρος του παιχνιδιού ήταν όπως το αναμέναμε. Η Αυστραλία παρατάχθηκε με σκοπό την… «καταστροφή» του παιχνιδιού της Αργεντινής και της απειλής μόνο μέσω στατικών φάσεων και αντεπιθέσεων. Για περίπου 35′ κάτι τέτοιο έγινε πράξη από την ομάδα του Άρνολντ. Μετά.. ανέλαβε δράση ο Λιονέλ Μέσι. Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν πήρε την πάσα από τον Αλβάρεζ στην περιοχή και με πολύ ωραίο συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ράιαν για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 35χρονου μεσοεπιθετικού σε νοκ-άουτ παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Το δεύτερο ημίχρονο δε διέφερε και πολύ από το πρώτο. Η Αργεντινή πιο απελευθερωμένη από το άγχος έψαχνε το δεύτερο γκολ με το οποίο θα έθετε γερές βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Αυτό το πέτυχε λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (57′). Ο Ράιαν πήγε να ντριμπλάρει τον Ντε Πολ, ο Άλβαρες του έκλεψε τη μπάλα και προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 2-0. Εκεί που όλα έδειχναν να έχουν πάρει το δρόμο τους για τον Μέσι και την παρέα του στο 77′ το παιχνίδι πήρε «φωτιά». Ο Γκούντγουιν έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Φερνάντες, άλλαξε πορεία και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Μαρτίνες για το 2-1. Μάλιστα στο 81′ η Αυστραλία «άγγιξε» το 2-2. Ο Μπέχιτς έκανε απίστευτη κίνηση αποφεύγοντας τρεις ποδοσφαιριστές αλλά ο Μαρτίνεζ με σωτήριο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις λίγο έλειψαν τα «καγκουρό» να στείλουν το ματς στην παράταση. Ο Κουόλ βρέθηκε φάτσα με τον Μαρτίνες αλλά ο τερματοφύλακας της Αργεντινής έκλεισε εξαιρετικά το οπτικό πεδίο του 18χρονου και κράτησε το 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Η ταυτότητα του αγώνα

Αργεντινή – Αυστραλία 2-1

Σκόρερς: Μέσι (35′) , Άλβαρεζ (57′) / Γκούντγουιν (77′)

Κίτρινες: Ίρβιν 15′ , Ντέγκενεκ 38′

Διαιτητής: Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι, 4-3-3): Μαρτίνες – Μολίνα (80′ Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (72′ Ταγλιαφίκο) – Ντε Πολ, Φερνάντες, Μακ Άλιστερ (80′ Παλάσιος) – Γκόμες (50′ Λι. Μαρτίνες), Μέσι, Άλβαρες (72′ Λα. Μαρτίνες)

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ, 4-4-2): Ράιαν – Ντέγκενεκ (72′ Κάρατσιτς), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς – Λέκι (72′ Κουόλ), Μόουι, Ιρβάιν, Μπάκους (58′ Χρούστιτς) – Μακγκρί (58′ Γκούντγουιν), Ντιουκ (72′ Μακλάρεν)