Μουντιάλ: Χιλή εναντίον… Εκουαδόρ για μία θέση στο Κατάρ

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με την υπόθεση του Μπάιρον Καστίγιο με την Χιλή να ζητά τον αποκλεισμό του Εκουαδόρ.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Εκουαδόρ από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει στα προκριματικά παίκτη από την Κολομβία κι όχι από τον Ισημερινό. Ο λόγος για τον Μπάιρον Καστίγιο, για τον οποίο υπάρχουν έγγραφα που διαψεύδουν τον τόπο γέννησής του.

Η Χιλή απαιτεί τον αποκλεισμό του Εκουαδόρ

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Χιλής λοιπόν, η οποία αποκλείστηκε από το Μουντιάλ του Κατάρ, κατήγγειλε στη FIFA ότι το Εκουαδόρ χρησιμοποιεί πλαστό πιστοποιητικό κι έχει στις τάξεις του παίκτη που γεννήθηκε στην Κολομβία και είναι και τρία χρόνια μεγαλύτερος απ’ ό,τι έχει δηλωθεί. Το Εκουαδόρ έχει προκριθεί στο Μουντιάλ. Η Χιλή ουσιαστικά επιθυμεί την τιμωρία του και να πάρει τη θέση του στο Κατάρ. «Σας ενημερώνουμε ότι στις 4 Μαΐου, μέσω του γραφείου Καρλέσο Αμπογάδος, στείλαμε καταγγελία στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA κατά του παίκτη Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα και της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Ισημερινού, για χρήση πλαστού πιστοποιητικού γέννησης, ψευδούς δήλωσης ηλικίας και ψευδούς εθνικότητας του αναφερόμενου παίκτη», αναφέρει το δελτίο Τύπου από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Χιλής.

Η απάντηση του Εκουαδόρ

Από την μεριά της η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Εκουαδόρ διαψεύδει τον ισχυρισμό της Χιλής, ότι ο ποδοσφαιριστής της, Μπάιρον Καστίγιο δεν είναι πολίτης της χώρας, έχοντας μάλιστα και τα απαραίτητα στοιχεία. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι ο ποδοσφαιριστής είναι πολίτης του Εκουαδόρ τόσο ως προς τα “αστικά” του καθήκοντα όσο και για τα αθλητικά του, με βάση την κείμενη νομοθεσία της χώρας. Τονίζει δε ότι είναι διατεθειμένη να το αποδείξει τόσο στο πειθαρχικό όργανο της FIFA.