Σερβία – Ελβετία 2-3: Ανατροπή στην ανατροπή

Σε μια αναμέτρηση με πολλές εντάσεις και πολλές συγκινήσεις η Ελβετία πήρε την νίκη και παράλληλα το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ.

Το τελευταίο εισιτήριο για την  φάση των «16», κατέληξε στην Ελβετία. Σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση η ομάδα του Μουράτ Γιακίν, έκανε ανατροπή στην ανατροπή και πήρε σπουδαία νίκη – πρόκριση.

Από νωρίς ρυθμό είχε το ματς, αφού αμφότερες οι ομάδες ήθελαν νίκη για να εξασφαλίσουν  την πρόκριση. Στο 1ο λεπτό, ο Τζάκα σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Εμπολό έξω από τη μικρή περιοχή, που πλάσαρε όμως ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς κάλυψε το πεδίο του και στη συνέχεια απέκρουσε και το δεύτερο σουτ του Τζάκα. Στο 11ο λεπτό ήταν η σειρά των Σέρβων να απειλήσουν, όταν ο Ζίβκοβιτς βρήκε λίγο χώρο και σούταρε με το αριστερό με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι. Το σκορ άνοιξε εννέα λεπτά αργότερα ο Σακίρι, έπειτα από πάσα του Σο.

Οι Σέρβοι αντέδρασαν άμεσα, με τον Τάντιτς να δημιουργεί  δύο γκολ μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Στο 26’ έβγαλε σέντρα προς τον Μίτροβιτς ο οποίοςισοφάρισε με κεφαλιά, ενώ στο 35ο λεπτό, από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, έδωσε κάθετη πάσα στον Βλάχοβιτς που με αριστερό πλασέ σκόραρε για το 2-1.  Οι Ελβετοί ωστόσο δεν πανικοβλήθηκαν και είχαν το απαιτούμενο καθαρό μυαλό να βγάλουν αντίδραση και λίγο πριν την ανάπαυλα να ισοφαρίσουν με τον Εμπολό.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι Ελβετοί πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ και σε μια επίδειξη passing game, η μπάλα έφτασε στον Φρόλερ, ο οποίος πλάσαρε και έκανε το 2-3.  Λίγο αργότερα οι Ελβετοί θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς με τον Εμπολό, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στα τελευταία λεπτά οι Σέρβοι πίεσαν για να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο στον αγώνα, όμως οι Ελβετοί ήταν πολύ ψύχραιμοι, διαχειρίστηκαν με ηρεμία το προβάδισμά τους κι έφτασαν δίκαια στη νίκη και την πρόκριση

Η ταυτότητα του αγώνα

Σερβία – Ελβετία 2-3

Σκόρερ: Μίτροβιτς (26’), Βλάχοβιτς (35’)/Σακίρι (20’), Εμπολό (44’), Φρόιλερ (48’)

Κίτρινες: Μίλινκοβιτς Σάβιτς (48’), Πάβλοβιτς (56’) Γκουντέλι (81’), (Μίτροβιτς 82’) Μιλένκοβιτς (90+5),Λουκιτς (90+10’)/Βίντμερ (15’), Βάργκας (34’),Τζάκα (90+5’ Σαρ (90+9’)

Διαιτητής: Ραπαλλίνι

Σερβία (3-4-1-2, Ντράγκαν Στόικοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς –  Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (Γκουντέλι 55’), Πάβλοβιτς – Ζίβκοβιτς (Ράντονιτς 78’), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Μαξίμοβιτς 68’), Λούκιτς, Κόστιτς – Τάντιτς (Τζούρισιτς 78’) – Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (Γιόβιτς 55’)

Ελβετία (4-2-3-1, Μουράτ Γιακίν): Κόμπελ – Βιντμέρ, Ακάντζι, Σαρ, Ροντρίγκεζ – Φρόιλερ, Τζάκα – Σακίρι(Ζακάρια 69’), Σο(Φερνάντες 68’), Βάργκας (Φασναχτ 83’)- Εμπολό