Καμερούν – Βραζιλία 1-0. Τη… σόκαρε αλλά δεν ήταν αρκετό

Όπως ήταν αναμενόμενο η Βραζιλία κλείδωσε τη πρωτιά του ομίλου παρόλο που το Καμερούν έκανε την έκπληξη επικρατώντας με 1-0.

Η Βραζιλία προσπάθησε να πάρει το τρίποντο, είχε τις ευκαιρίες της αλλά ο Επασί και το σκληροτράχηλο Καμερούν τη κράτησαν στο μηδέν. Ο Αμπουμπακάρ σκόραρε στο 90+1′ πραγματοποιώντας τη τεράστια έκπληξη για το Καμερούν, αλλά η νίκη της Ελβετίας στέλνει σπίτι τους Αφρικανούς, αλλά με γλυκιά γεύση.

Το ματς

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις ξεκίνησε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να παίζουν αναγνωριστικά στο ξεκίνημα. Το Καμερούν έδειχνε μια ταχύτητα κάτω και δε μπορούσε να ανταποκριθεί στη γρήγορη μετάβαση των Βραζιλιάνων από την άμυνα στην επίθεση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι Καμερουνέζοι να δεχτούνε ήδη τρεις κάρτες στο πρώτο μέρος με τους Τολό 6′, Κουντέ 28′ και Φάι 32′. Η Βραζιλία και αυτή δέχτηκε κάρτα με τον Μιλιτάο στο 7′.  Δύο μεγάλες φάσεις είχαμε στο πρώτο μέρος, μια για κάθε ομάδα. Η Βραζιλία στο 14′ με τρομερή μπαλιά του Φρεντ, ο Μαρτινέλι κάνει την κοντινή κεφαλιά αλλά ο Επασί το βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ! Ενώ το Καμερούν στο 45+4′ με τρομερή εξ επαφής κεφαλιά του Αμπουμπακάρ, με τον Έντερσον να κάνει εντυπωσιακό ΣΤΟΠ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με σκορ Καμερούν-Βραζιλία στο 0-0, ενώ με το Σερβία-Ελβετία στο 2-2, όλα ήταν σε μια κλωστή για την πρόκριση!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρομερό ρυθμό με τη Βραζιλία να βάζει στα καρέ του το Καμερούν και τον Επασί να αντιδρά καλά σε συνεχόμενες προσπάθειες των Βραζιλιάνων στο 53′ στο 56′ και στο 57′.  Οι ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές και σαν αποτέλεσμα ο ρυθμός έπεσε, με το παιχνίδι να μπαίνει στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Κάποιες τελικές χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς Βραζιλίας δεν άλλαξαν κάτι μέχρι το 90ο λεπτό.  Σε εκείνο το σημείο ενώ το παιχνίδι έδειχνε να έχει σβήσει, το Καμερούν ξεδίπλωσε όμορφη αντεπίθεση και με αποδέκτη τον Αμπουμπακάρ σκόραρε στο 90+1′, με τον σκόρερ να δέχεται και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον πανηγυρισμό του. Η Βραζιλία έδειξε να «θυμώνει» και έκλεισε ξανά το Καμερούν στα καρέ του, αλλά δεν άλλαξε κάτι στα εννέα λεπτά των καθυστερήσεων, με τον Ριμπέιρο να χάνει τρομερή ευκαιρία στο ύψος της μικρής περιοχής στο 90+9′. Το Καμερούν έκανε την έκπληξη και κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά η νίκη της Ελβετίας αφήνει τους Αφρικανούς εκτός προημιτελικών στη 3η θέση του ομίλου.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Καμερούν – Βραζιλία: 1-0

Σκόρερ: Αμπουμπακάρ 90+1′

Κίτρινες: Τολό 6′, Κουντέ 28′, Φάι 32′, Αμπουμπακάρ 81′, 91’/ Μιλιτάο 7′, Μπρούνο Γκιμαράες (85′)

Κόκκινες: Αμπουμπακάρ 91′

Διαιτητής: Ισμαέλ Ελφάθ (ΗΠΑ)

Καμερούν (Ριγκομπέρ Σονγκ, 4-3-3): Επασί – Φάι, Τολό, Γου, Εμποσέ – Ενγκαμαλέου, Ανγκισά, Κούντε (Ντσάμ 68′)– Αμπουμπακάρ, Τσούπο-Μοτίνγκ, Εμπεούμο (Τόκο Εκαμπί 64′).

Βραζιλία (Τίτε, 4-2-1-3): Έντερσον – Ντάνι Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες (Μαρκίνιος 55′) – Φαμπίνιο, Φρεντ (Μπρούνο Γκιμαράες 55′) – Ροντρίγκο (Έβερτον Ριμπέιρο 55′) – Μαρτινέλι, Ζεσούς (Γκιγιέρμε Πέδρο 64′), Άντονι (Ραφίνια 79′).