Νότια Κορέα – Πορτογαλία 2-1: Ολική ανατροπή και πρόκριση

Σε ένα γκρανγκιολικό φινάλε η ομάδα της Νότιας Κορέας πήρε την νίκη με ανατροπή στο τέλος και προκρίθηκε μαζί με τους Πορτογάλους στους «16»

 

Μεγάλη νίκη που συνδυάζεται με πρόκριση πέτυχε πριν από λίγο η Νότια Κορέα, κόντρα στην Πορτογαλία, με ολική ανατροπή, επαναλαμβάνοντας τον άθλο του 2002.

Οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με γκολ του Όρτα μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Νταλότ πήρε μέτρα, πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά με ωραία ενέργεια. Γύρισε στο πρώτο δοκάρι και ο Όρτα πλάσαρε για το 1-0.  Από εκεί και πέρα οι Ασιάτες πήραν πρωτοβουλίες και βγήκαν μπροστά, έχοντας το «πρέπει» της πρόκρισης.

Η πίεση έφερε την ισοφάριση στο 27ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιούνγκ – Γκουόν Κιμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την πορτογαλική άμυνα να μην μπορεί να αντιδράσει. Μετά το γκολ, σειρά της Πορτογαλίας να πάρει μέτρα στο γήπεδο, με καλύτερη στιγμή την άστοχη κεφαλιά του Ρονάλντο από κοντά στο 42′.

Στην επανάληψη η ομάδα του Σάντος ήταν αυτή που είχε την κατοχή, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει. Οι Νοτικορεάτες προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως στην κόντρα έχοντας κάποιες καλές στιγμές, χωρίς όμως αντίκτυπό.

Στα τελευταία λεπτά, ο Μπέντο αναγκάστηκε να ρισκάρει, δίνοντας το έναυσμα για να βγει η ομάδα μπροστά και να ψάξει το γκολ της πρόκρισης. Τελικά αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις, αφού η Κορέα βγήκε στην αντεπίθεση με τον Σον, ο οποίος έσπασε την μπάλα στον Χουάνγκ Χι – Τσαν και αυτός με την σειρά του έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας την πρόκριση στη εθνική του και παράλληλα έστειλε στο καναβάτσο την Ουρουγουάη.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Νότια Κορέα – Πορτογαλία  2-1

Σκόρερ:  Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ (27’), Χουάνγκ Τσι – Χαν  (90+1’)/ Ρικάρντο Όρτα (5’)

Κίτρινες:  Λι Κανγκ – Ιν (36’), (Χουάνγκ Τσι – Χαν 90+2’)

Διαιτητής: Φακούντο Τέγιο

Νότια Κορέα (4-3-3, Πάουλο Μπέντο): Κιμ Σονγκ-Γκιου – Γιν-Σου Κιμ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν –  Γκουέ-Σουνγκ Τσο, Λι Γάεσουνγκ ( Χουανγκ Τσι Χαν 66’), Κιμ Μουν Χουάν  – Κανγκ-Ιν Λι, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ(Σον Τσου – Χο 81’), Κουνγκ-Γον Γουόν

Πορτογαλία (4-1-4-1, Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, – Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο,-  Ρούμπεν Νέβες(Λεάο 65’), –  Ματέους Νούνιες (Παλίνια 66’), Βιτίνια (Καρβάλιο 82’), Ζοάο Μάριο(Μπερνάρντο Σίλβα 82’), Ρικάρντο Όρτα -Κριστιάνο Ρονάλντο (Αντρέ Σίλβα 65’),