Ιαπωνία – Ισπανία 2-1: Ολική ανατροπή και πρωτιά για την Ιαπωνία

Η Ιαπωνία με ακόμη μία ανατροπή με 2-1 απέναντι στην Ισπανία αυτή τη φορά, πήρε την πρώτη θέση τον όμιλο και άφησε εκτός Μουντιάλ τη Γερμανία.

Όλα έδειχνα πως η Ισπανία θα έχει ένα εύκολο βραδύ με το γκολ του Μοράτα, αλλά η Ιαπωνία της έκανε έκπληξη στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας την ανατροπή με τα γκολ των Ντόαν και Τανάκα, με αποτέλεσμα να περάσει ως πρώτη τον όμιλο και θα αντιμετωπίσει στους «16» την Κροατία και η Ισπανία θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο.

Το ματς

Η Ισπανία δεν άφησε  την Ιαπωνία να κάνει κάποια αξιόλογη φάση. Η μόνη φάση της Ιαπωνίας έγινε στο 8’, μετά από λάθος του Μπουσκέτς, 0 Ίτο έκανε το σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως κατέληξε λίγο  άουτ. Στο 11’ ο Αθπιλικουέτα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με το Μοράτα ανενόχλητο να παίρνει την κεφαλιά και να κάνει το 0-1. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η Ισπανία έφτανε εύκολα στην περιοχή της Ιαπωνίας, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιαπωνία έπιασε στον ύπνο την Ισπανία. Στο 48’ ο Ντόαν που είχε περάσει λίγα λεπτά πριν στον αγώνα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Σιμόν να μην μπορεί να διώξει την μπάλα και αυτή να καταλήγει στα δίχτυα. Η Ισπανία πριν καλά καλά καταλάβει τι έχει συμβεί στο 51’ ο Ντόαν έκανε το σουτ από δύσκολη διαγώνια θέση, ο Μιτόμα την προλαβαίνει πριν βγει έξω και ο Τανάκα την έσπρωξε στα δίχτυα για να κάνει την ολική ανατροπή. Η Ισπανία άσκησε ασφυκτική πίεση, έφτανε κοντά στην περιοχή, αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο να απειλήσει στην καλά οχυρωμένη Ιαπωνία. Στο 90’ κατάφερε να μπει στην περιοχή της Ιαπωνίας ο Όλμο  έκανε το σουτ, αλλά ο Γκόντα μπλόκαρε τη μπάλα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Ιαπωνία – Ισπανία 2-1

Σκόρερ: Μοράτα 11’/ Ντόαν 48’, Τανάκα 51’

Κίτρινες: – /Ιτακούρα 38’, Τανιγκούτσι 44’, Γιοσίντα 45’

Διαιτητής: Βίκτορ Γκόμες (Νότια Αφρική)

 

Ισπανία (4-3-3, Λουίς Ενρίκε): Σιμόν – Αθπιλικουέτα (Καρβαχάλ 46’), Ρόδρι, Π. Τόρες, Μπαλντέ (Άλμπα 68’) – Γκάβι (Φάτι 68’), Μπουσκέτς, Πέδρι – Γουίλιαμς (Τόρες 57’), Μοράτα (Ασένσιο 57’), Όλμο.

Ιαπωνίας (3-4-3, Χατζίμε Μοριγιάσου): Γκόντα – Ικατούρα, Γιοσίντα, Τανιγκούτσι – Ίτο, Μορίτα, Τανάκα (Έντο 87’), Ναγκατόμο (Μιτόμα 46’) – Καμάντα (Τομιγιάσου 69’), Μαέντα (Ασάνο 62’), Κούμπο (Ντόαν 46’).