Πρωταθλήτρια Αγγλία βγάζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες

Σύμφωνα με την αξία των ρόστερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου με βάση στοιχεία των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, η Αγγλία θα είναι η νικήτρια του φετινού Μουντιάλ.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες που αναλαμβάνουν την κάλυψη των παικτών σε περίπτωση ακύρωση ή διακοπής αγώνων αλλά και σε περίπτωση τραυματισμού, αξιολόγησαν σωστά τα ρόστερ που θα κατακτούσαν το Μουντιάλ του 2014 και του 2018.

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 η Γερμανία είχε την υψηλότερη αξία (765 εκατομμύρια ευρώ) και αναδείχθηκε τελικά νικήτρια, ξεπερνώντας την Ισπανία και την Αγγλία (683 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία). Το ίδιο συνέβη και το 2018, με την πρωταθλήτρια Γαλλία να είναι πρώτη στην σχετική λίστα, έχοντας αξία 1,708 δις ευρώ. Ακολουθούσαν η Αγγλία με αξία 1,397 δις και η Βραζιλία με αξία 1,274 δις ευρώ.

Για το Μουντιάλ του Κατάρ, η Αγγλία είναι η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη αξία η οποία φτάνει τα 3,672 δις ευρώ, έχοντας μάλιστα σημαντική διαφορά από τη Γαλλία (3,081 δις ευρώ) και τη Βραζιλία (2,965 δις ευρώ). Μάλιστα, σύμφωνα με το μοντέλο του Lloyd’s, η Αγγλία θα κερδίσει στον τελικό τη Βραζιλία, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της DBRS Morningstar (εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που παρείχε αυτά τα στοιχεία) Μάρκος Αλβάρεζ.