Ξεσπάει και περνάει η Γερμανία

προγνωστικά Μουντιάλ

Όλα ανοιχτά σε πέμπτο και έκτο όμιλο, με τον Bats να ποντάρει στην πίεση των Γερμανών για μια ευρεία νίκη-πρόκριση.

Χαμός μεταξύ Μαρόκου, Κροατίας και Βελγίου για την πρόκριση από τη μία, τελευταία ευκαιρία για την «νασιοναλμάνσαφτ» από την άλλη στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων. Πάμε στα σημερινά προγνωστικά Μουντιάλ.

Προγνωστικά Μουντιάλ: Καναδάς – Μαρόκο

Μόνο μία ομάδα έχει ουσιαστικό κίνητρο στην αναμέτρηση μεταξύ του Καναδά και του Μαρόκου και αυτή είναι η δεύτερη. Η σπουδαία νίκη με 2-0 απέναντι στο Βέλγιο δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους Μαροκινούς, όσο οι «κόκκινοι διάβολοι» θα «σφάζονται» με την Κροατία για μια θέση στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ στο άλλο ματς. Τρομερή αμυντική συνέπεια κι αποτελεσματικότητα επιθετικά για το Μαρόκο που δείχνει απρόσμενη σοβαρότητα για μια ομάδα με τόσο λίγη εμπειρία.

Από την άλλη οι Καναδοί αποχαιρέτησαν πρόωρα, με την ήττα από την Κροατία με 4-1 να είναι οδυνηρή. Τουλάχιστον το σύνολο του Τζον Χέρντμαν πέτυχε το πρώτο της γκολ σε Μουντιάλ, τώρα ψάχνει και την πρώτη της νίκη. Δύσκολο πάντως για μια ομάδα με λίγη εμπειρία, ποιότητα σε συγκεκριμένες μόνο θέσεις και αρκετή αφέλεια να κόψει βαθμούς από το Μαρόκο που δείχνει να ξέρει πώς να πάρει αυτό που θέλει. Ό,τι και αν γίνει στον άλλο όμιλο το Μαρόκο με ισοπαλία τερματίζει δεύτερο, οπότε έχει κάθε λόγο να παίξει αποκλειστικά για τη νίκη. Επομένως, μοιάζει καλή επιλογή το διπλό, με απόδοση 1.90 στο Pamestoixima.gr.

ΚροατίαΒέλγιο

«Do or die» χαρακτήρα έχει αποκτήσει η αναμέτρηση αυτή για τους Βέλγους. Σε έναν όμιλο που φάνταζαν το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, πλέον κινδυνεύουν σοβαρά να μείνουν εκτός. Η τύχη δε θα μπορούσε να είναι πάντα στην πλευρά του Βελγίου, καθώς την άδικη νίκη της πρεμιέρας επί του Καναδά ακολούθησε το 2-0 από το Μαρόκο. Όπως είπε κι ο Ντε Μπρόινε, μιλάμε για μια γερασμένη ομάδα ενώ ρεπορτάζ αναφέρουν ότι υπάρχουν και εσωτερικές διαμάχες μεταξύ παικτών.

Πολύ πιο πειστική η Κροατία, η οποία διέλυσε με 4-1 τον Καναδά και πήρε την πρώτη της νίκη. Μαζί με τη λευκή ισοπαλία με το Μαρόκο στην πρεμιέρα έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και υπερτερεί των Αφρικανών στη διαφορά τερμάτων. Οι Κροάτες βλέπουν μέχρι και πρωτιά, και γιατί να μην στοχεύουν στη νίκη. Δικαιολογημένα φαβορί αλλά δεν ξεγράφουμε το Βέλγιο, ειδικά με την επιστροφή του Λουκάκου. Θα δούμε γκολ από δύο ομάδες με ποιότητα στην επίθεση και διάθεση για τη νίκη. Επιλογή μας το over 2,5 με απόδοση 2.07 στοPamestoixima.gr.

Κόστα Ρίκα – Γερμανία

Με την πλάτη στον τοίχο η Γερμανία. Μόνο η νίκη απέναντι στην Κόστα Ρίκα μπορεί να της δώσει την πρόκριση, και υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα κι αυτή να μην αποδειχτεί αρκετή. Οπωσδήποτε οι Γερμανοί θα επιδιώξουν όχι απλώς το τρίποντο, αλλά και μια ευρεία νίκη με καλό ποδόσφαιρο. Η νίκη των «τίκος» επί της Ιαπωνίας δε μας ξεγελά, εξακολουθούν να είναι μια πολύ αδύναμη ομάδα με περιορισμένη ποιότητα.

Η ενθαρρυντική εικόνα της «νασιοναλμάνσαφτ» απέναντι στην Ισπανία μας δίνει λόγο να την εμπιστευτούμε. Άλλωστε, υπάρχει και το σενάριο η Ιαπωνία να κερδίσει την Ισπανία (δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο), κάτι που θα απαιτήσει μια νίκη στα επίπεδα του 7-0 για τους Γερμανούς. Δύσκολο να κρατήσουν κάτω από τα τέσσερα γκολ τους Γερμανούς οι Κοσταρικανοί. Στο 2.22 βρίσκουμε το over 3,5 τερμάτων της Γερμανίας.

Μονό
17:00
Καναδάς - Μαρόκο
2
1.90
Μονό
17:00
Κροατία - Βέλγιο
Over 2,5
2.07
Μονό
21:00
Κόστα Ρίκα - Γερμανία
Γερμανία over 3,5
2.22