Σαουδική Αραβία – Μεξικό 1-2: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι

Το Μεξικό έκανε το καθήκον κερδίζοντας με 1-2 την Σαουδική Αραβία, όμως έμεινε οριακά εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου

Πριν την έναρξη της 3ης αγωνιστικής το Μεξικό ήξερε ότι θα χρειαστεί να κάνει έναν άθλο για να προκριθεί στους «16» του Μουντιάλ. Κέρδισε μεν, όμως έμεινε εκτός συνέχειας.

Οι Μεξικανοί μπήκαν φουριόζοι και μόλις στο 3ο λεπτό ο Αλ Οβάις έσωσε τους Σαουδάραβες στο τετ α τετ με τον Βέγκα, ενώ στο 25΄ το σουτ του Πινέδα κόντραρε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Στο πρώτο ημίχρονο ο άσος της ΑΕΚ ήταν εξαιρετικός δημιουργώντας αλλά και απειλώντας, όπως έκανε και στο 27΄ με κεφαλιά-ψαράκι αλλά και στο 41΄, όταν είδε την προσπάθειά του να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Μαρτίνο, που πέτυχε το 1-0 στο 47΄ με τον Μάρτιν από κοντά, μετά από γύρισμα με τακουνάκι  του Μόντες. Η συνέχεια ήταν ονειρεμένη αφού μόλις πέντε λεπτά αργότερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ σκόραραν για το 0-2 με τον Τσάβες. Όλα ήταν ιδανικά, όμως ήθελαν ακόμα ένα τέρμα γιατί υστερούσαν στο fair play. Το έψαξα στον εναπομείναντα χρόνο, όμως το τρίτο τέρμα δεν ήρθε ποτέ. Μάλλον ήρθε, αλλά το έβαλαν οι Σαουδάραβες στις καθυστερήσεις  με τον Αλ Νταουσάρι, γλιτώνοντας τα… Πολωνικά εμφράγματα.

Η ταυτότητα του αγώνα 

Σαουδική Αραβία – Μεξικό 1-2

Σκόρερ:  Αλ Νταουσάρι (90+5’)/ Μαρτίν (47), Τσάβες (52’)

Κίτρινες: Αλ Σεχρί (28’), Αλ Χασάν (34’), Ταμοακτί (52’), Μαντού (81’), Αλ Αμρί (90’), Μπαχεμπρί (90+8’) /  Άλβαρεζ (16’)

Διαιτητής: Όλιβερ

Σαουδική Αραβία (4-4-1-1, Ερβέ Ρενάρντ ): Αλ Οβάις – Αλγκανάμ (88′ Μπαχέμπρι), Αλ Αμρί, Αλ Ταμπακτί, Αλ Μπουλαϊχί (37′ Σαραχίλι) – Αλ Μπιρακάν, Αλ Χασάν (46′ Μαντού), Αμπντουλχαμίντ, Αλ Νταουσάρι-  Αλ Σεχρί (62′ Αλομπούντ)-  Κάνο

Μεξικό: (4-2-3-1, Χεράρδο Μαρτίνο):  Οτσόα – Σάντσες (88′ Άλβαρες), Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο –  Άλβαρες (88′ Φούνες Μόρι), Τσάβες – Λοσάνο, Πινέδα (77′ Ροντρίγκες) Βέγκα (46′ Αντούνα) –  Μαρτίν (77′ Χιμένες)