Ολλανδία: Γράφει ιστορία ο Φαν Χάαλ

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ολλανδίας με τη νίκη επί του Κατάρ έφτασε τα 10 σερί ματς χωρίς ήττα στο Μουντιάλ.

Η Ολλανδία εξασφάλισε την πρόκρισή της στη φάση των “16” του Μουντιάλ με τη νίκη με 2-0 επί του Κατάρ στην τελευταία αγωνιστική. Παρότι δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους οι “οράνιε”, κατέλαβαν την πρώτη θέση με δύο νίκες και μία ισοπαλία. Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή τους σε Μουντιάλ υπό την τεχνική ηγεσία του Λουίς Φαν Χάαλ και συνδυάζεται με ένα ρεκόρ για τον Ολλανδό προπονητή.

Με το 2-0 κόντρα στο Κατάρ, ο Φαν Χάαλ έφτασε τα 10 σερί ματς χωρίς ήττα σε τελική φάση, κάτι που δεν είχε πετύχει ξανά κανένας προπονητής. Ο 71χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός μετρά επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες στη διοργάνωση, κάτι που οφείλει στην εξαιρετική πορεία το 2014. Τότε, η Ολλανδία παρέμεινε αήττητη σε επτά 90λεπτα, με απολογισμό πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ για τη φάση των “16” το Σάββατο 3/12 στις 17:00, κι ο Φαν Χάαλ θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει το σερί του σε Παγκόσμια Κύπελλα.