Αργεντινή: Τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν τα ματς της «Αλμπισελέστε»

Μουντιά Κατάρ

Με την Αργεντινή στη κορυφή των προτιμήσεων ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων για την αγορά εισιτηρίων του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Συνολικά 23.5 εκατομμύρια αιτήσεις έχουν γίνει για την απόκτηση εισιτηρίων για το Μουντιάλ του Κατάρ, με αυτές από την Αργεντινή να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό.

Το Κατάρ έχει ανακοινώσει πως την ειδική Βίζα για είσοδο στη χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα την παραλάβουν μόνο όσοι έχουν αποκτήσει και εισιτήριο για κάποιο από τα παιχνίδια. Οι περισσότερες αιτήσεις έχουν έρθει – πέρα από το ίδιο το Εμιράτο – από Αργεντινή, Βραζιλία, Αγγλία, Γαλλία, Μεξικό, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα πιο πολυζήτητα παιχνίδια, όμως, είναι αυτά της «Αλμπισελέστε», με τους αγώνες κόντρα σε Μεξικό, Σαουδική Αραβία και Πολωνία να έχουν το κέντρο του ενδιαφέροντος, μαζί με τη μάχη του «φούτμπολ» με το «σόκερ», δηλαδή το Αγγλία – ΗΠΑ.

Οι αιτήσεις τώρα είναι στα χέρια της ΦΙΦΑ και αφού ελεγχθούν όλες για το αν τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν ορισθεί, θα μπουν στη κλήρωση για τα «μαγικά χαρτάκια», με τους διαγωνιζόμενους να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα μέχρι και το τέλος του μήνα. Οι έγκυρες αιτήσεις αναμένεται να είναι περισσότερες από τα διαθέσιμα εισιτήρια και άρα μερικοί θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο για να καταφέρουν να αγοράσουν ένα.

Με το Εμιράτο του Κατάρ να υπόσχεται να κάνει τη διοργάνωση «πραγματικά παγκόσμια» και να παρουσιάσει τη «πιο οργανωμένη» έκδοσή της, οι πωλήσεις των εισιτηρίων και η σωστή διανομή τους θα είναι ένα πρώτο δυνατό τεστ για τους διοργανωτές.