Ολλανδία – Κατάρ 2-0: Άνετα στους «16» οι Ολλανδοί

Άνετο απόγευμα για την ομάδα του Φαν Χάαλ κόντρα στη χειρότερη οικοδέσποινα όλων των εποχών.

Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Ολλανδία προκειμένου να εξασφαλίσει την κορυφή του πρώτου ομίλου. Κέρδισε χαλαρά 2-0 το Κατάρ και ετοιμάζεται για τα νοκ άουτ. Αντίθετα, οι Καταριανοί, έγιναν και με τη βούλα οι χειρότεροι οικοδεσπότες στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Το ματς

Ο Φαν Χάαλ, σε μια προσπάθεια η ομάδα να αποκτήσει επιτέλους ρυθμό, απέφυγε το ροτέισον, έβαλε την «καλή» του ενδεκάδα, θέλοντας να δει πρόοδο από τους διεθνείς του, έστω κι αν οι διοργανωτές δεν προσφερόντουσαν για σοβαρό τεστ.

Η πρώτη ευκαιρία των Ολλανδών ήρθε στο 4’ με τον Μπλιντ όμως ο Μπάρσαμ αποσόβησε το μοιραίο. Στο 14′ ο Ντε Γιόνγκ σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Κλάασεν, ο Ντεπάι σούταρε και αστόχησε, ενώ στο 25′ νέο σουτ του άσου της Μπαρτσελόνα, κόντραρε στα σώματα.

Στο 26’, ήρθε το πρώτο γκολ των «οράνιε». Ο Γκάκπο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από ασίστ του Κλάασεν και άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Ολλανδός ever που σκοράρει σε όλα τα ματς της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε με την… έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Ντε Γιόνγκ πήρε το ριμπάουντ σε διώξιμο του Μπάρσαμ σε σουτ του Ντεπάι κι έκανε το 2-0.

Έκτοτε, οι Ολλανδοί έκαναν διαχείριση. Έφτασαν σε τρίτο γκολ με τον Μπέργκχαους αλλά ακυρώθηκε για χέρι του Γκάκπο στην αρχή της φάσης, ενώ στο 90+2’ ο ίδιος παίκτης σημάδεψε το δοκάρι.

Οι Ολλανδοί θα βρουν στους «16» τη δεύτερη του δευτέρου γκρουπ. Δηλαδή, μάλλον μία εκ των Ιράν, ΗΠΑ, Ουαλίας και Αγγλίας, με επικρατέστερες τις δύο πρώτες.

Η ταυτότητα του αγώνα 

Ολλανδία – Κατάρ 2-0

Σκόρερ: 26′ Γκάκπο, 48′ Ντε Γιόνγκ

Κίτρινες: Άκε (52′)

Διαιτητής:Μπακαρί Γκασαμά (Γκάμπια)

Ολλανδία (3-4-1-2 – Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ακέ, φαν Ντάικ, Τίμπερ,. Μπλιντ, Ντάμφρις, Ντε Γιονγκ (86′ Τέιλορ), Ντε Ρουν (82′ Κλάασεν), Κλάασεν (66′ Γιάνσεν), Ντεπάι (66′ Μπέργκχαους), Γκάκπο (82′ Βέγκχορστ).

Κατάρ (5-3-2 – Φέλιξ Σάντσεθ): Μπαρσάμ, Αχμέντ, Χασάν, Κούκι, Μιγξέλ, Μοχαμάντ (85′ Κόντερ), Μαντίμπο (64′ Μουμπιάφ), Χατέμ (85′ Αλαελντίν), Αλ Χαϊντός (64′ Ασαντάλα), Αφίφ, Αλί (64′ Μουντάρι).