Εκουαδόρ – Σενεγάλη: Πανάξια στους “16”!

Σε ένα τρελό παιχνίδι με δύο γκολ σε τρία λεπτά η Σενεγάλη νίκησε το Εκουαδόρ και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τους "16", μετά την Ολλανδία.

Το Εκουαδόρ πριν το παιχνίδι έπαιζε για δύο αποτελέσματα κι έμενε εκτός Παγκοσμίου, μόνο εάν έχανε. Μία πεισμωμένη Σενεγάλη όμως δεν επηρεάστηκε από την ισοφάριση και χάρις το παρθενικό γκολ του Κουλιμπαλί πήρε την νίκη – πρόκριση. Το σκορ άνοιξε ο Σαρρ με πέναλντι στο 42′. Ισοφάρισε ο Καϊσέδο στο 67′ με τον Κουλιμπαλί στο 69′ να διαμορφώνει το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Εκουαδόρ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τη Σενεγάλη τις μεγάλες ευκαιρίες. Μόλις στο 3′ ο  Γκέιγ σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής μετά από γύρισμα του Γιάκομπς, ενώ στο 8′ ο Ντιά αστόχησε μέσα στην περιοχή, μετά την κάθετη του Σαμπαλί. Η Σενεγάλη φαινόταν πιο διψασμένη και στο 42′ πήρε αυτό που δικαιούταν.  Μετά από πέναλντι, που σφύριξε ο Τυρπέν στο μαρκάρισμα του Ινκαπιέ στον Σαρ, ο τελευταίος σκόραρε από τα έντεκα βήματα, κάνοντας το 1-0. Μ’ αυτόν τον τρόπο η Σενεγάλη πήγε στα αποδυτήρια με σκορ πρόκρισης.

Στο δεύτερο ο Ισημερινός μπήκε με περισσότερη διάθεση, για να διεκδικήσει την πρόκριση. Οι αλλαγές του Αλφάρο, Σαρμιέντο και Σιφουέντες έκαναν πιο επιθετική την ομάδα του με τον τελευταίο να απειλεί με σουτ στο 50′. Στο 67′, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Τόρες έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Καϊσέδο από κοντά έσπρωξε την μπάλα σε κενή εστία, ισοφαρίζοντας για τον Ισημερινό. Η χαρά του Εκουαδόρ δεν κράτησε πολύ, μιας και δύο λεπτά αργότερα  ο Κουλιμπαλί, ύστερα εκτέλεση φάουλ με γέμισμα από δεξιά, έκανε το 2-1, αφού η μπάλα εξοστρακίστηκε πρώτα στο σώμα του Βαλένσια. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία για τον Ισημερινό, που στο πιο κρίσιμο ματς ήταν κατώτερο των περιστάσεων. Η ομάδα του Αλιού Σισέ πανηγύρισε την πρόκριση παρά την απουσία τελευταίας στιγμής  του ηγέτη Μανέ.

Η ταυτότητα του αγώνα 

Ισημερινός – Σενεγάλη 1-2

Σκόρερ: 68’ Καϊσέδο / 44’ Σαρ, 70’ Κ. Κουλιμπαλί,

Κίτρινες: Ι. Γκέιγ (66′)

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Ισημερινός (4-3-3, Γκουστάβο Αλφάρο): Γκαλίντες – Πρεσιάδο (85′ Πορόσο), Ινκαπιέ, Τόρες, Εστουπινιάν –  Φράνκο (46′ Σαρμιέντο), Γκρουέσο (46′ Σιφουέντες), Καϊσέδο – Πλάτα, Εστράδα (63′ Ρεάσκο), Βαλένσια.

Σενεγάλη (4-2-3-1, Αλιού Σισσέ): Μεντ – Σαμπαλί, Ντιαλό, Κουλιμπαλί, Τζέικομπς – Π. Γκέιγ, Σις (74′ Ν. Μεντί) – Εντιαγιέ (74′ Ντιένγκ), Ι. Γκέιγ, Σαρ – Ντιά (95′ Α. Σισέ).